בצוותא- מאחורי הקלעים של נגינת מוסיקה קאמרית

בצוותא- מאחורי הקלעים של נגינת מוסיקה קאמרית

באך, שוברט, מנדלסון ועוד

עם ד“ר רון רגב ואמנים אורחים

לכל ידידינו היקרים,

אנו נרגשים להזמין אתכם לסדרה של שלוש הרצאות מוסיקליות של ד”ר רון רגב, מבכירי הפסנתרנים והמרצים למוסיקה בישראל על אחורי הקלעים של נגינת מוסיקה קאמרית. ד”ר רון רגב השלים את התואר השני והשלישי בג’וליארד בניו יורק והיה חבר מלא בסגל ההוראה. כיהן כראש החוג לכלי מקלדת באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. זכה בפרסים ומלגות רבים כמו בתחרות ע”ש ארתור רובינשטיין, תחרות AMSA בסינסינטי ומלגת פולברייט היוקרתית ללימודיו בג’וליארד בניו יורק.

עבודת הדוקטורט שכתב על שלישיית הפסנתר הראשונה של מנדלסון זכתה בפרס ריצ’רד פרנץ’ לעבודת הדוקטורט המצטיינת בשנת יובל המאה של ג’וליארד, והיוותה הבסיס להרצאה וקונצרט שנתן בספריית הקונגרס בוושינגטון.

על הסדרה:

בצוותא – מאחורי הקלעים של נגינת מוסיקה קאמרית

מוסיקה קאמרית היתה קיימת מאז היות המוסיקה. כאשר מספר מוסיקאים מתאספים כדי לנגן יחד, נוצרת חוויה אינטימית ומרגשת של תקשורת חסרת מילים ובלתי-אמצעית. היצירות שנכתבו בז’אנר זה כוללות כמה מפניני התרבות האנושית. בסידרה של שלושה מפגשים נחקור את הדינמיקה שנוצרת בין הנגנים, את הדרך בה הם ניגשים לעבודה בצוותא, ואת האתגרים העומדים בפני הרכבים שונים.

 

*ההרצאות ילווו בנגינה של רון רגב בפסנתר 

אמנים אורחים: איל קלס- כינור, ירון רוזנטל- פסנתר, רועי שילוח- כינור, מיכל קורמן- צ’לו

אייל קלס- כינור

מיכל קורמן- צ'לו

רועי שילוח- כינור

הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 1

כינור ופסנתר

אמן אורח: איל קלס, כינור

במפגש זה נדון בשילוב הוותיק של שני הכלים. נדבר על הדרך בה ניתן ליצור פרשנות משותפת, ועל האתגרים העומדים בפני יצירת פרשנות אחידה וקוהרנטית של מוסיקה, אשר נכתבה לשני כלים עם דרכי הבעה שונות כל כך. נשוחח על, ונבצע, פרקים מתוך סונטות לכינור ולפסנתר פרי עטם של באך, מוצרט, בטהובן וברהמס.

אייל קלס הוא כנר, פדגוג וסופר בעל קריירה עשירה ובינלאומית. אייל ייסד את רביעיית היידן הישראלית ומופיע איתה ועם מוזיקאים רבים אחרים תדיר. הוא מלמד כינור בבית ספר למוזיקה בוכמן מהטה ובכתות אמן ברחבי העולם. בין ספריו, הכינור של רוקה בהוצאת קוראים, Puzzler Lost The ו-The Puzzler’s War בהוצאת הארפר קולינז ובגרמנית בהוצאת ראנדום האוס.

 

הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 2

שוברט ואמנות הנגינה בארבע ידיים- שני פסנתרנים ופסנתר אחד

אמן אורח: ירון רוזנטל, פסנתר

במאה ה-19 הנגינה בארבע ידיים הפכה לעיסוק פופולרי מאוד אצל אוהבי המוסיקה. בהיעדר אפשרות לשמוע ביצועים תדירים של יצירות קאמריות וסימפוניות אהובות, נכתבו לרבות מהיצירות עיבודים לארבע ידיים. אלה אפשרו לחובבים להנות מפאר היצירה המוסיקלית בסלון ביתם. לרפרטואר נרחב זה של עיבודים הצטרפו יצירות מקוריות להרכב, אשר התעלו לפיסגת הרפרטואר. הנגינה בארבע ידיים מזמנת אתגר עצום של תיאום והבנה בין שני המבצעים, אותו נחקור דרך הסונטה “גראנד דואו” של שוברט, ודרך עיבודים שכתב ברהמס ליצירותיו הקאמריות.

הפסנתרן ירון רוזנטל למד אצל בנימין אורן, פנינה זלצמן ומאריי פרחיה. ירון זכה בפרס הראשון בתחרות האמן הצעיר בירושלים בשנת 1993, במענק ליאונרד ברנשטיין מטעם פסטיבל טנגלווד בארצות הברית, במענק הממלכתי האיטלקי ועוד. הוא מופיע כסולן עם תזמורות ובהרכבים קאמריים שונים בישראל, אירופה, ארה”ב, דרום אפריקה, דרום אמריקה ואוסטרליה. ירון מקליט עבור תחנות רדיו רבות ומשתתף קבוע בפסטיבלים בין-לאומיים כגון פסטיבל “טנגלווד”, ארה”ב ופסטיבל “באנף”, קנדה.

 

הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 3

מנדלסון והמסע לכתיבת שלישיית הפסנתר המושלמת

אמנים אורחים: רועי שילוח, כינור; מיכל קורמן, צ’לו

בתחילת המאה ה-19 ז’אנר שלישיית הפסנתר כבש את מקומו בפיסגת המוסיקה הקאמרית, עם יצירות מופת של בטהובן ושוברט. הוא איפשר לכל אחד מהנגנים להפגין את הייחודיות האישית שלו, ובו-זמנית הציב את שני הקשתנים כמיקשה אחת אל מול הפסנתר, ואיפשר גם לכל השלושה להשתלב יחדיו. פליקס מנדלסון כבר נחשב לאחד מגדולי המלחינים בדורו כאשר החל לקבל בקשות בלתי פוסקות לשלישיית פסנתר מחבריו ומהוצאות התווים עימן עבד. במשך חודשים ארוכים שכתב ושכלל את השלישיה ברה מינור, עד שבזמן פרסומה כאופוס 49 הפכה מיידית ליצירה האהובה והמנוגנת ביותר בז’אנר זה. נחקור את הדינמיקה בין הנגנים בשלישיה דרך הטיוטות של היצירה, עד לגירסתה הסופית האהובה.

מבכירי הכנרים שצמחו בישראל, רועי שילוח ניגן כסולן עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של מאסטרו זובין מהטה כבר בגיל 12. הוא הופיע כסולן עם התזמורת הפילהרמונית הצעירה באירופה, הופיע עם תזמורת הרדיו של ברלין,התזמורת הסימפונית של לונדון, תזמורת הרדיו של פרנקפורט ועוד. הוא זכה במספר פרסים כגון תחרות פרנסואה שפירא, וקלרמונט.  רועי הופיע כסולן באולמות החשובים בעולם כגון אוורי פישר בלינקולן סנטר בניו-יורק, בלייפציג, בפרנקפורט, ובאלברט הול בלונדון.

מיכל קורמן היא מהצ’לניות הישראליות הבולטות בדורה, ובעלת קריירה בינלאומית עניפה. זוכת פרסים בתחרויות בינלאומיות, מיכל הופיעה כסולנית עם הפילהרמונית הישראלית ועם תזמורות נחשבות בחו”ל, וכנגנית מוסיקה קאמרית הופיעה על הבמות החשובות בעולם, כולל קארנגי הול ואולם אליס טאלי. מיכל חברה מייסדת בפרוייקט הקאמרי הישראלי.

*3 הקישורים להרצאות המוקלטות יישלחו אליכם במייל עד 24 שעות לאחר הרכישה ויהיו זמינים לצפייה עד כשבועיים לאחר הרכישה.

*משך כל הרצאה כשעה

*במידה ויש קושי כלשהו בצפייה או ברכישה ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 0544347213 או למייל daniel.w@skygp.co.il

*מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות

נשמח לראותכם איתנו!

סגירת נגישות