יום שלישי 17 במאי 2022
רסיטל של הפסנתרנית הכוכבת יוג’ה וונג ביצירות מאת באך ובטהובן
יוג’ה וונג – כבר לא מדובר בפסנתרנית אלא בכוכבת על בינלאומית הנודעת בלבושה האקסטרווגנטי כמו בשליטה המוחלטת ועוצרת הנשימה שלה בפסנתר. יוג’ה – כפי שהיא מציגה את עצמה – ילידת בייג’ינג למדה בקנדה וארה”ב ומאז הא כובשת את בימות הקונצרטים בעולם כולו. כאורחת הפילהרמוני של ברלין תנגן מיצירות באך, בטהובן אך כמובן שזו רק ההתחלה……….
יום רביעי 18 במאי 2022
הבלט “היפיפיה הנמה” מאת צ’ייקובסקי בהפקה משותפת חדשה של הדויטשה אופר והשטאאטסאופר
היא אחת מפניני הבלט הקלאסי העולמי מאז שבוצעה לראשונה, בסנט פטרסבורג ב1890. סיפור הפיות הטובות – מול הפיה המרשעת שלא הוזמנה לחגיגה והגורמת לנסיכה אורורה לשקוע בשינה עמוקה עד שיבוא הנסיך להעיר אותה – הוא חוויה לאוזן ולעין, הבלט האלמותי השני בסדרת היצירות הגדולה מאת צ’ייקובסקי, בביצוע שנראה ונשמע מודגש הניגוד בין טוב לרע, בין האפל לבהיר והזוהר, בהפקה חדשה המתחילה את דרכה בדויטשה אופר הברלינאי.
יום חמישי 19 במאי 2022
קונצרט עם התזמורת הפילהרמונית של ברלין בניצוחו של סיימון ראטל, בתוכנית: הסימפוניה מס’ 102 מאת היידן ויצירות מאת סטרווינסקי
קונצרט סימפוני – את התזמורת הפילהרמונית הברלינאית, עם מנצחה הקבוע הקודם, סיר סיימון ראטל, נשמע באולם הפילהרמוני בתכנית מפתיעה – הסימפוניה מס. 102 מאת היידן, אחת הסימפוניות הגדולות האחרונות שכתב לביצוע בלונדון, וייתכן שהיפה מכל הסימפוניות שלו, ואחר כך – מסע מוסיקלי אישי של ראטל (עם זמרת המצו סופרן ילית מינסק אנה לפקובסקיה) אל אחד ממושאי הערצתו – איגור סטרווינסקי. התכנית מפרטת כמה מיצירותיו המוקדמות של המלחין – חלקן מוסיקה הקרובה לג’אז ולהשפעות עממיות, ונותר לנו רק לנחש כיצד ישזור ראטל, מגדולי המוסיקאים בזמננו, את הפנינים הללו למחרוזת אחת…

סר סיימון ראטל (צילום: סטפן רבולד)

הפילהרמונית של ברלין
יום שישי 20 במאי 2022
“נבוקו” מאת ורדי, בדויטשה אופר
האופרה, שהוצגה לראשונה במילנו בשנת 1842, הפכה מיד לא רק ליצירה פופולארית, אלא לסמל לאומי איטלקי, והשיר ששרה “מקהלת העבדים” העבריים על נהרות בבל – “עופי מחשבה, על כנפי הזהב…” היה למעין המנון לאומי שסימל את השאיפה האיטלקית לשחרור מעול הכיבוש האוסטרי. כך גם הניגוד שמצייר ורדי בין עם ישראל – “עם הספר” והרוח, לבין הבבלים המיליטריסטיים והאוטוקרטיים.

נבוקו (צילום: בטינה שטוס)
יום שבת 21 במאי 2022
האופרה “הנשים העליזות מוונדזור” – מאת המלחין הרומנטי אוטו ניקולאי בשטטאופר
“הנשים העליזות מוונדזור” – מאת המלחין הרומנטי אוטו ניקולאי, הוצגה לראשונה בברלין ב1849, והמלחין הצעיר והמצליח התמוטט זמן קצר אחר כך ומת בדמי ימיו. האופרה הגרמנית הזו, “זינג-שפיל” בדומה ל”חליל הקסם” מאת מוצרט מעמידה במרכז את דמותו הצבעונית של האביר השלומיאל סיר ג’ון פלסטף, בעקבות שני המחזות מאת שייקספיר – “הנרי ה4″ ו”הנשים העליזות מווינדזור”, עם מוסיקה הקרובה בסגנונה לזו של מנדלסון, ומככב בהפקה שבה נצפה – הזמר המופלא רנה פפה.

הנשים העליזות מוינזדור (צילום: מוניקה ריטרהאוז)
יום ראשון 22 במאי 2022
האופרה הקומית הגדולה היחידה שהלחין ורדי, פלסטף בהפקה חדשה של הקומישה אופר!
יום למחרת נפגוש שוב את סיר ג’ון פלסטף – הפעם באופרה הקומית הגדולה היחידה שהלחין ורדי, והאחרונה שהשלים – בשנת 1893, כשהיה בן 80 שנה! מדובר בפריצת דרך מוסיקלית משמעותית, באופרה שכבר איננה מבוססת על אריות ורצ’יטטיבים לפי המסורת של המאה ה19, אלא בעלילה קולחת וזורמת, צבעונית ומדהימה, כאשר לצדו של ורדי מסייע בליברטו – השאוב גם הוא משייקספיר כמובן – המלחין והמשורר אריגו בויטו. שוב – הפקה חדשה ומסקרנת בבית האופרה השלישי – הצעיר והחתרני של ברלין – ה”קומישה אופר”, עם מנהלו המוסיקלי הססגוני והחדשן, בארי קוסקי, יהודי אוסטרלי שהפך מזה שנים רבות לאחת הדמויות המשפיעות בתחום האופרה והתיאטרון בברלין.
