האם אמנות משנה מציאות? מחוצפה למהפיכה- אוקטובר-נובמבר 2021

האם אמנות משנה מציאות? מחוצפה למהפיכה

עם האמן הבינתחומי והמרצה- איתי זלאיט

לכל ידידינו היקרים שוחרי המוסיקה והתרבות,

מזמינים אתכם הפעם לסדרה של 3 הרצאות חדשות ומרתקות עם אמן המחאה איתי זלאיט!

איתי זלאיט הוא אמן רב תחומי שיצר עבודות רבות ומגוונות – ציורים, מייצגים, פסלים שהוצגו במוזיאונים בישראל ובעולם, בתערוכות שונות, וגם במרחב הציבורי. עבודותיו עוסקות הרבה מאד בחופש, באדם בחברה המודרנית ובקיימות וסביבה.

איתי כאומן מחאה:

זלאיט לא יכול היה להתעלם מהתהליכים החברתיים הסוערים שעוברים ומטלטלים את מדינת ישראל בעשור האחרון, שיש להם ביטוי רחב בממשלה, בכנסת ובשיטת המשטר, ויצר עבודות שמאתגרות את המציאות הישראלית.

מאז 2016 זלאיט הוא אמן בולט, ואחד היחידים בישראל שהעז לאתגר את השלטון בישראל, ולהציג עבודות במחאה על ההתנהלות השלטונית בישראל:

בשנת 2016 הציב את פסלו המוזהב של ראש הממשלה,  “קינג ביבי” בכיכר רבין. העבודה הפכה ליצירת האמנות הישראלית שיצרה את ההד התקשורתי הבינ״ל הגדול בכל הזמנים.

העבודה הזאת היתה הראשונה מבין עבודותיו של איתי שסווגה כמייצג מחאה, שהוצב במרחב הציבורי. לאחריה הוצבו מייצגי מחאה נוספים כמו – “בלב האומה” דמותה של שרת התרבות דאז מירי רגב, המתבוננת במראה, בכיכר הבימה.

“הסעודה האחרונה” – מייצג של ראש הממשלה דאז, ביבי נתניהו, שיושב ליד שולחן אוכל עמוס כל טוב ונוגס בעוגת ישראל.

“גיבור ישראל” – המפגין שמגיע להגן על הדמוקרטיה הישראלית מפני רמיסתה על-ידי ההנהגה, שבא להגן ולהלחם עליה בו”ז בכיכר בלפור בירושלים, כ- 200 מ”ר מבית ראש הממשלה. מייצג ששוקל 8 טון, והובא לשם על-ידי איתי זלאיט באופן מחתרתי.

גיבור ישראל

הסעודה האחרונה

קינג ביבי

הרצאה מס’ 1, יום חמישי 28 באוקטובר בשעה 19:00

השראה: האם אמנות משנה מציאות? 

סקירת אומני מחאה בעולם: פיטר פבלנסקי, פוסי ריוט, בנקסי ועוד ואיך השפיעו על ״קינג ביבי״- הפסל המוזהב של נתניהו, אשר הוצב בכיכר רבין והפך לעבודת האמנות הישראלית שיצרה את ההד התקשורתי הבינ״ל הגדול ביותר בכל הזמנים. למי נמכר הפסל המוזהב? ( ספויילר: האספן הגדול בעולם של פסלי דיקטטורים מארה״ב) ועוד מאחורי הקלעים של סיפורים מסמרי שיער וגם מצחיקים.

 

הרצאה מס’ 2, יום חמישי 4 בנובמבר בשעה 19:00

אמנות ופוליטיקה בישראל

סקירת הקשר ההיסטורי וההשפעה בין פוליטיקה לאמנות בנקודות זמן שונות. הקשר בין אמנות לפוליטיקה בישראל: סיפור הרקע שהביאו ליצירת המיצבים/מיצגים של מירי רגב מול המראה, הסעודה האחרונה בכיכר רבין וניצני הרעיון של פסל גיבור ישראל: תהליכי העבודה והסודות שמאחורי העבודות.

 

הרצאה מס’ 3, יום חמישי 11 בנובמבר בשעה 19:00

מחוצפה למהפכה- פסל החירות נולד 

בהשראת עבודות איקוניות כמו ה Charging Bull בניו יורק, פסל החירות ואנדרטאות של גיבורי ישראל, הוצב ב-4.12.20 בירושלים פסל ברונזה במשקל כולל של 8 טון.

סיפור על חוצפה, נחישות ואיך היא השפיעה על המציאות.

*ההרצאות יתקיימו בזום בימי חמישי בשעה 19:00

*הקישור יישלח אליכם במייל, כשעתיים לפני תחילת כל הרצאה בשעה 17:00

*הקישור הוא לחדר המתנה בזום, בעקבות תקנות אבטחה חדשות של חברת זום

10 דקות לפני תחילת ההרצאה תוכנסו להרצאה.

*משך כל הרצאה כשעה

*במידה ויש קושי כלשהו בהתחברות ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 054-4347213

*קישור להקלטת ההרצאה ניתן לקבל לפי בקשה למייל daniel.w@skygp.co.il בתוקף לשבועיים לאחר ההרצאה

מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות

נשמח לראותכם איתנו!

*צילום: דרור סיתהכל

כל התמונות מפורסמות בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות היוצרים. באם אתם מרגישים נפגעים מפרסום תמונות אלו, אנא הודיעונו מיידית למייל info@shamayim.co.il ואנו נסירן.

סגירת נגישות