
ענקי החצוצרה- מלואי ארמסטרונג למיילס דייויס
עם החצוצרן והזמר מייקל וורקאמפ
בשידור ישיר מאמסטרדם
לכל ידידנו היקרים,
מזמינים אותכם ל- 3 הרצאות חדשות ומרתקות של החצוצרן והזמר מייקל וורקאמפ היישר מאמסטרדם!
נגן החצוצרה מייקל וורקאמפ מסייר ברחבי העולם עם מגוון פרוייקטים מזה 30 שנה. הוא הופיע עם דייוויד מאריי וברנפורד מרסליס, היה חלק מחמישיית הסקסופוניסט של מיילס דייויס בשנות השבעים, סאני פורצ’ן. מייקל הופיע בג’אז בלינקולן סנטר וקיבל את פרס קובי על כישרונו יוצא הדופן ביפן. הוא עבד עם New Cool Collective וזכה בפרס אדיסון בשנה שעברה על אלבומו Blue.
“לקסיקון מסנוור של נגינת ג’אז בחצוצרה. מעניין יהיה לצפות בדרכו של וורקאמפ להיכל התהילה של הג’אז” Wales Evening Post
“למייקל וורקאמפ יש צליל מהמם ופיסוק מוזיקלי יפיפיים שנותנים כבוד לתפארת הג’אז” Le Monde
“הסיפור שלי מתחיל בגיל 10, כשמצאתי תקליט של לואי ארמסטרונג בבית: “קונצרט במרכז העיר. בהמשך יתברר לי שאותו תקליט יהיה ההשראה העיקרית שלי במשך תקופה ארוכה כנגן חצוצרה צעיר.
כשהתחלתי את לימודי בקונסרבטוריון בהאג בשנת 1990, התוודעתי כמעט לכל נגני החצוצרה החשובים עד שהגעתי לאהבתי השנייה בג’אז: מיילס דייוויס.
לעתים קרובות אנשים שאלו אותי את מי אני אוהב יותר, אבל זו תהיה בחירה כמו לשאול את מי אתה אוהב יותר: את אבא או את אמא? היות ותמיד התעניינתי גם בהסטוריה, למדתי לנגן ולבצע את כל הסגנונות. היה לי מזל שעבדתי עם נגנים ואנשים ממקומות שונים בעולם, כמו סקוט המילטון, להקת Dutch Swing College Band, Fra Fra Sound, Willem Broker, David Murray, Lester Bowie ורבים אחרים. התענוג הגדול שלי יהיה לשלב את החוויות שלי בהרצאה זו.
בהרצאה זו נדבר על הנגנים החדשניים הגדולים, מובילי ההרכבים והתזמורות שהשתתפו בכתיבת הלחנים והקליטו את ההקלטות החשובות, וגם אלו שתרמו לפיתוח טכניקת הנגינה בחצוצרה ועוד ועוד!”
שלכם, מייקל
סקירה מרתקת היישר מאמסטרדם! מלווה בהדגמות, השמעות וסרטונים.
- ההרצאות הן בשפה האנגלית
רוי אלדרידג'

וינטון מרסליס

לואי ארמסטרונג

הרצאה מס’ 1, יום חמישי 21 בינואר בשעה 17:00
בראשית היה לואי ארמסטרונג (שאח”כ מתחבר לדיזי גילספי)
החלק הראשון הוא על ג’אז מוקדם ונגינת חצוצרה מוקדמת. זה מתחיל בשכונות העוני של ניו אורלינס בסביבות 1910 ועוקב אחר התפתחותם של לואי ארמסטרונג ורבים אחרים על רקע הגזענות וההפרדה, על החיים ברובע הצרפתי ועוד. בסוף שנות העשרים, לואי ארמסטרונג היה כוכב המוסיקה השחורה הראשון אי פעם, אבל תחילת עידן הסווינג כבר הייתה בפתח. לדוגמא: דיוק אלינגטון, קינג אוליבר, באדי בולדן, לואי ארמסטרונג ואוריג’ינל דיקסילנד ג’אז בנד.
הרצאה מס’ 2, יום חמישי 28 בינואר בשעה 17:00
סווינג – בי בופ – סול ג’אז עם רוי אלדריג’ ופרדי האבארד
בסוף שנות העשרים, הג’אז פנה לכיוון חדש. בגלל ההתפתחויות המהירות בטכנולוגיה ובשאר תחומי החיים, המוסיקה נעשתה מהירה יותר, שונה בקצב ומרגשת עוד יותר. הג’אז התפתח גם כמוסיקה מושלמת שרוקדים איתה. כל זה ישתנה עם הגעתו של הבי-בופ.
Bebop היה תגובה להרבה דברים. העובדה שג’אז שימש בעיקר כמוסיקה לשעשועים ובידור ולא למטרות אינטלקטואליות, והעובדה שהג’אז התבסס גם על מוזיקת מינסטרל מימי ראשית העבדות הביא את הכוכבים הצעירים בג’אז להוכיח שהמוזיקה יכולה להיות גם אישית מאד ואינטלקטואלית. וזה לא כוח הטבע במיוחד כאשר מדברים על אמנים שחורים.
Bebop עשה שינוי גדול בסצנת הג’אז. בגלל מלחמת העולם השנייה רבים ממועדוני הג’אז נסגרו ואנשים הפסיקו לרקוד לצלילי הג’אז. (מאוחר יותר זה יפתח את הדלת לרוקנרול, אבל זה סיפור אחר) כדי לנסות להחזיר את עולם הג’אז לתור הזהב שלו, מוסיקאים כמו ארט בלייקי והוראס סילבר התחילו לעבוד עם כוונות יותר “ארציות” כאשר הם נוטעים במוסיקה שלהם רעיונות מהגוספל, מהמוסיקה הלטינית ומהבלוז. זה יוביל אותנו ישירות לעידן ההארד-בופ. תקופה זו מקובלת עד היום כמיינסטרים של הג’אז – עד ימינו אנו. לדוגמא: ארט בלייקי, קאונט בייסי, רוי אלדררידג’, הוראס סילבר, בני גודמן ומיילס דיוויס.
הרצאה מס’ 3, יום חמישי 4 בפברואר בשעה 17:00
מיילס דייוויס – פיקאסו של הג’אז
כמו שאף אחד לפניו לא עשה, מיילס דייוויס הוא זה אשר שינה את כיוון המוסיקה לנצח.
מעניין להשוות את ההתפתחות האישית שלו עם התפתחות הג’אז. כדאי להתחיל בשנות ה40′ עד סוף שנות ה80′. הוא שינה את כיוון המוסיקה באופן כללי ואת הג’אז באופן מיוחד. מיילס היה מאוד להוט להשתמש בצלילי התקופה שהתנגנו סביבו, והשתמש בהם בהצלחה מסחררת בנגינה אך גם בקולו שלו. הוא היה מוזיקאי הג’אז הראשון שהתייחס למוזיקת פלמנקו, מוזיקת רוק, טכניקות קולאז’, מוסיקת ראפ, ביטים אלקטרוניים וכן הלאה. עד היום הוא מהווה השראה כמעט לכל נגני החצוצרה ואמני הג’אז לדוגמא: צ’רלי פרקר, ג’ון קולטריין, דקסטר גורדון, פורגי ובס Kind of Blue
הרצאה מס’ 4, יום חמישי 11 בפברואר בשעה 17:00
הקוסמים החדשים: מווינטון מרסליס לכריסטיאן סקוט – שנות ה-80′ עד ימינו
בחלק הרביעי נסתכל על הקווים ההיסטוריים בעבודתם של הנגנים הצעירים של ימינו.
תחילת הקריירה של ווינטון מרסליס שהופיע לראשונה בלהקת ארט בלייקי בתחילת שנות ה80′ הייתה תחילתה של תקופה חדשה בתולדות הג’אז. עולם האמנות כבר צפה לעבר האלף החדש ומה שהתחיל כבר בשנות ה80′ היה תחייתו של הג’אז האקוסטי, לאחר שנים של היתוך ועירוב סגנונות. היו שקראו לזה רנסנס. זה נתן מקום לדור חדש לגמרי שהתחיל לפרש את ההיסטוריה וכופף אותה בו זמנית לצרכים שלו. בתחילת שנות ה90′ אנשים כמו ווינטון מרסליס, טרנס בלנשאר וניקולאס פייטון החלו להחזיר את גלגל ההיסטוריה של הג’אז.
הוט פייב הוחזר מהשרשים האפריקניים שלו כל הדרך אל מפלי הצלילים האין סופיים של ג’ון קולטריין אשר כבר מייצר סגנון ג’אז חדש נוסף.
בשל העובדה שג’אז הפך לשוק נישה יש הרבה מקום לחזון אישי בשנת 2020.
לדוגמא: לסטר בואי, וינטון מרסליס, טרנס בלנשרד, ניקולס פייתון ואמברוז אקינמוזיר
*ההרצאות יתקיימו בזום בימי חמישי בשעה 17:00
*הקישור יישלח אליכם במייל, כשעתיים לפני תחילת כל הרצאה בשעה 15:00
*הקישור הוא לחדר המתנה בזום, בעקבות תקנות אבטחה חדשות של חברת זום
ו10 דקות לפני תחילת ההרצאה תוכנסו להרצאה.
*משך כל הרצאה כשעה
*במידה ויש קושי כלשהו בהתחברות ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 054-6560787
*קישור להקלטת ההרצאה ניתן לקבל לפי בקשה למייל info@shamayim.co.il בתוקף לשבועיים לאחר ההרצאה
מחיר 150 ש”ח לארבע ההרצאות