
הצטרפו אלינו ל-“קרם דה לה קרם“ של פסטיבלי המוסיקה הקלאסית בעולם – פסטיבל ג’ורג’ אנסקו הבינלאומי
השפע המוצע בפסטיבל הזה הוא כמעט בלתי נתפס!
התזמורות הטובות בעולם לצד הסולנים הנחשבים ביותר, בביצועים של היצירות החשובות והאהובות ביותר מרפרטואר המוסיקה הקלאסית הבינלאומית
תאריכי הנסיעה: 14 – 21 בספטמבר 2025

ליווי והדרכה ומוסיקלית: המרצה והפסנתרנית, אירנה פרידלנד
יום ראשון 14 בספטמבר 2025
המראה בשעות הבוקר לבוקרשט בטיסה סדירה וישירה של חברת אלעל.
סיור פנורמי בעיר בוקרשט שלא לחינם נקראה “פריז הקטנה”. הרחובות הרחבים עם מבנים היסטוריים לצידם, המזכירים את השאנז אליזה בפריז. נראה את ארמון הפרלמנט / בית העם, נעבור בשדרות Victoriei שדרת הארמונות, נראה את מבני ארמון- Cantacuzino כיום מוזיאון אנסקו למוסיקה, המוזיאון להיסטוריה.
הגעה למלון מלון Radisson Blu Bucharest חמישה כוכבים סופריור
צמוד לאולמות הקונצרטים של הפסטיבל.
אחה”צ קונצרט מס’ 1 שלוש יצירות רומנטיות מאת ראוול, סן -סאנס ואנסקו,תחת שרביטו של קאזוקי יאמאדה בנגינתו של נלסון גורנר (קונצ’רטו של ראוול)
במרכזו של הקונצרט שלוש יצירות רומנטיות מאת ראוול, סן -סאנס וג’ורג’ אנסקו, תחת שרביטו של קאזוקי יאמאדה בנגינתו של נלסון גורנר (קונצ’רטו של ראוול)
“Isis” מאת המלחין הרומני ג’ורג’ה אנסקו, הושלמה לאחר מותו על ידי המלחין פסקל בנטויו. היצירה מהווה חלק מסדרת יצירות בלתי גמורות של אנסקו, ומשקפת את סגנונו הייחודי, המשלב השפעות רומניות עם עיבודים סימפוניים מורכבים.
הקונצ’רטו לפסנתר ליד שמאל מאת ראוול היא יצירה אשר הולחנה עבור הפסנתרן פאול ויטגנשטיין, שאיבד את ידו הימנית במלחמת העולם הראשונה. היצירה משלבת אלמנטים ג’אזיים, כתיבה תזמורתית עשירה וטכניקה פסנתרנית מאתגרת המדמה נגינה בשתי ידיים.
הסימפוניה השלישית בדו מינור, אופוס 78 מאת קאמי סן-סנס, הידועה כ”סימפוניית העוגב”, היא אחת מיצירותיו המרשימות ביותר. היצירה כוללת שימוש דרמטי בעוגב לצד תזמור עשיר, ומשלבת מלודיות מרגשות עם הרמוניה חדשנית.
המנצח קאזוקי יאמאדה מחלק את זמנו בין ברמינגהם – כמנצח הראשי וכיועץ האמנותי של התזמורת הסימפונית של ברמינגהאם ובמונטה קרלו – הוא מכהן כמנצח הראשי והמנהל האמנותי של התזמורת הפילהרמונית של מונטה קרלו.
ארוחת ערב משותפת במסעדה
יום שני 15 בספטמבר 2025
בבוקר הרצאה מס’ 1 של אירנה פרידלנד: פנטזיה רומנית או גאון מבוקרשט – ג’ורג’ה אנסקו
אחריה ביקור ברובע היהודי. סיור קצר בשלושת בתי הכנסת המפוארים ששרדו בבוקרשט ושופצו לאחרונה. נשמע על חיי הקהילה היהודית ברומניה אז והיום. נראה את מצבת השואה ונלמד על השואה בקרב יהדות רומניה המפוארת (מעל 850 אלף נפש).
אחה”צ קונצרט מס’ 2 המנצח השוויצרי שארל דיטוא עם התזמורת הפילהרמונית של מונטה קרלו והכנר השוודי Daniel Lozakovich בביצוע יצירות מאת מוריס ראוול וקלוד דביוסי
חגיגה עם אחד מגדולי המנצחים שעדיין פעילים, המנצח בן ה 88 שארל דיטואה.
דיטואה הוא מנצח שווייצרי נודע, שהתפרסם בפרשנויותיו למוזיקה צרפתית ולרפרטואר סימפוני רחב. הוא שימש כמנהל מוזיקלי של תזמורות חשובות, בהן תזמורת מונטריאול, תזמורת פילדלפיה והתזמורת המלכותית של לונדון. דיטואה ידוע בצליל הצלול ובדיוקו המוזיקלי.
הוא ינצח על קונצרט בגוון אימפרסיוניסטי עם “אמא אווזה” מאת מוריס ראוול והיצירה האלמותית “הים” מאת קלוד דביוסי. הוא ינצח על התזמורת הפילהרמונית של מונטה קרלו, כאשר איתו יופיע הכנר השוודי Daniel Lozakovich
ארוחת ערב משותפת במסעדה
פסטיבל אנסקו בבוקרשט – עם אירנה פרידלנד. אל תחמיצו! השאירו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם.
יום שלישי 16 בספטמבר 2025
בבוקר הרצאה מס’ 2 של אירנה פרידלנד: ריקנות או יראת כבוד? תרגום וויזואלי של מוזיקה מאת מוצרט
ולאחריה סיור מודרך בעברית עם אירנה פרידלנד במוזיאון לאמנות שבארמון המלך
אחה”צ קונצרט מס’ 3 עם התזמורת הקאמרית מאהלר (מייסודו של קלאודיו אבאדו) בניצוחו של המנצח האיטלקי ג’נאנדראה נוזדה ועם הכנר Augustin Hadelich בביצוע יצירות מאת סרגי פרוקופייב -קונצ’רטו לכינור מס’ 2 וסימפוניה מס’ 2 מאת רוברט שומאן
המנצח האיטלקי ג’יאנאנדראה נוזדה Gianandrea Noseda יצטרף לתזמורת הקאמרית מאהלר והם יבצעו את הבלדה לכינור ותזמורת אופ. 4a- , מאת אנסקו, היא יצירת נעורים לירית ומלאת הבעה ומשלבת מלודיות עשירות עם הרמוניה עדינה
לאחר מכן יבוצע הקונצ’רטו לכינור מס’ 2 מאת פרוקופייב, אופוס 63 . היצירה מציגה איזון ייחודי בין ליריות ורגש לבין מקצבים חדים והרמוניות נועזות אשר מאד אופייניות למלחין. הפרקים נעים בין דרמה לבין סגנון מאד קצבי ואף עם השפעות ספרדיות וכן מנגינות בלתי צפויות אפופות במודולציות מענינות תמיד.
הקונצ’רטו משלב את הסגנון הייחודי של פרוקופייב –והוא נחשב לאחת מיצירותיו החשובות לכינור.
את הקונצרט תחתום הסימפוניה השנייה בדו מז’ור, אופוס 61 מאת רוברט שומאן נכתבה בין 1845 ל-1846, בתקופה של מאבק בריאותי ונפשי עבור המלחין. למרות הקשיים, היצירה מבטאת תחושה של התגברות והתחדשות, עם השראה רבה מאד מבאך ובטהובן. הסימפוניה השנייה מציגה את סגנונו הייחודי של שומאן, עם שילוב של מבנה קלאסי, דרמה רומנטית ורגש עמוק, והיא נחשבת לאחת מהיצירות הסימפוניות המשמעותיות שלו.
ארוחת ערב משותפת במסעדה

יום רביעי 17 בספטמבר 2025
ביקור בבית העם או ארמון העם או ארמון הפרלמנט – כל אלה שמות שניתנו לבניין המשרדים השני בגודלו בעולם לאחר הפנטגון. מבנה בן 1,000 אולמות ענק. נבקר במשך שעתיים בפחות מ-5% מהיכליו. מבנה אינסופי בן 14 קומות מעל הקרקע ואינספור מתחת לקרקע. בניין שבנייתו החלה בתקופתו של הרודן צ’אושסקו – הסיור דומה לביקור במוח של מגלומן אמיתי.
לאחר מכן נבקר במעונו הרשמי של הרודן צ’אושסקו – ארמון Primaverii אשר נפתח לפני כשנה למבקרים. נוכל להתרשם שם מחייו של הרודן ושל שלושת ילדיו, בשכונה יפה ויוקרתית על שפת אגם. נוכל לראות את בגדיהם של הזוג הנשיאותי ושל הילדים, את הריהוט, האמבטיות ועוד – כפי שהושארו מיד אחרי ההפיכה ב-22 בדצמבר 1989.

אחה”צ קונצרט מס’ 4 הסולן והמנצח המיתולוגי אנדראש שיף עם התזמורת הקאמרית של אירופה בביצוע שתי סרנדות מאת אנטונין דבוז’אק ושני קונצ’רטי לפסנתר מאת מוצרט
במרכז הקונצרט זה נפגוש את הסולן והמנצח המיתולוגי אנדראש שיף. הוא ישתף פעולה עם התזמורת הקאמרית של אירופה אשר נוסדה בשנת 1981. יחד הם יבצעו שתי סרנדות של אנטונין דבוז’אק ושני קונצ’רטי לפסנתר מאת מוצארט.
סר אנדראש שיף הוא פסנתרן ומנצח הונגרי-בריטי נודע, המתמחה ברפרטואר קלאסי ורומנטי, והוא ידוע בפרשנויותיו המדויקות והמעודנות ליצירותיו של מוצרט, הן כפסנתרן והן כמנצח. הוא מבצע רבות מהסונאטות לפסנתר, והקונצ’רטי לתזמורת של מוצרט תוך שימוש לעיתים בכלים היסטוריים.
אף על פי שהוא מזוהה יותר עם מלחינים גרמניים ואוסטריים, כמו באך ובטהובן, שיף מנצח גם על יצירות מאת דבוז’אק, במיוחד בתחום המוזיקה הקאמרית.
יום חמישי 18 בספטמבר 2025
בבוקר הרצאה מס’ 3 של אירנה פרידלנד: חזיונות חולפים – קלוד דביסי וקלוד מונה
לאחר מכן נצא לסיור בעיר העתיקה השוקקת.
בערב קונצרט מס’ 5 עם התזמורת הלאומית של צרפת בניצוחו של כריסטיאן מצ’לארו והכנרת אן-סופי מוטר, מהאמניות החשובות והמבוקשות בתחומה, בתוכנית: הקונצ’רטו לכינור מאת מוצרט (ק.207), “דפניס וכלואה” מאת קלוד דביסי ויצירה לכינור ותזמורת “אייר” מאת המלחין הבריטי תומאס אדס.
התזמורת הלאומית של צרפת בניצוחו של כריסטיאן מצ’לארו והכנרת אן-סופי מוטר – אחת האמניות החשובות והמבוקשות בתחומה, יבצעו את הקונצ’רטו לכינור של מוצארט (ק.207) וכן את “דפניס וכלואה” מאת קלוד דביסי. את הקונצרט תפתח יצירה לכינור ותזמורת “אייר” מאת המלחין הבריטי תומאס אדס.
אן-סופי מוטר היא כנרת גרמנייה מהבולטות בדורה, הידועה בטכניקה המושלמת ובפרשנויותיה המבריקות לרפרטואר קלאסי ומודרני. היא החלה את דרכה עם הרברט פון קאראיין והתפרסמה בביצועיה ליצירות מוצרט, בטהובן ובראהמס, לצד ביצועיה ליצירות עכשווית כמו הקונצ’רטי של אלבן ברג, לוטוסלבסקי, פנדרצקי ואחרים.
יום שישי 19 בספטמבר 2025
בבוקר טיול לעיירה רוס שעל גדות הדנובה בבולגריה. העיירה ידועה בארכיטקטורת הניאו-בארוק והניאו-רוקוקו שלה מהמאה ה-19 וה-20, המושכת תיירים רבים. היא נקראת לעתים קרובות וינה הקטנה.
גשר הידידות Ruse-Giurgiu, היחיד בקטע הבולגרי-רומני המשותף של הדנובה, חוצה כאן את הנהר.
ארוחת צהריים משותפת
בערב קונצרט מס’ 6 בביצוע הפסנתרן הנודע רודולף בוכבינדר עם התזמורת הלאומית של צרפת בניצוחו של כריסטיאן מצ’לארו בתוכנית הקונצ’רטו האייקוני לפסנתר מאת ג’ורג’ גרשווין.
וכן היצירות:
ג’ורג’ אנסקו – רפסודיה רומנית מס’ 2 ברה מז’ור, אופוס 11
מוריס ראוול – שלישייה לפסנתר במי מינור, M. 67 (תזמור: יאן פסקל טורטלייה)
מוריס ראוול – “לה ואלס”
במרכז התכנית יעמוד ה קונצ’רטו לפסנתר בפה מז’ור מאת ג’ורג’ גרשווין. הקונצ’רטו משלב מוזיקה קלאסית עם השפעות של ג’אז אמריקאי. נכתב ב-1925, בהזמנת המנצח הנגן – האמרגן פול וויטמן, והוא מציג הרמוניות עשירות, קצביות ועושר תזמורי ססגוני במיוחד. הפרק השני הוא לירי ומהורהר, בעוד הפרק האחרון דינמי ואנרגטי, ומשקף את רוח ניו יורק של שנות ה-20.
יום שבת 20 בספטמבר 2025
בבוקר הרצאה מס’ 4 של אירנה פרידלנד : שירים ללא מלים בצבעי מים – פליקס מנדלסון ו…ציוריו
ארוחת צהריים משותפת במסעדה
בערב קונצרט מס’ 7 עם המנצח הפיני הנודע קלאוס מקלה ותזמורת הקונצרטחבאו המלכותית מהולנד
(קלאוס מקלה הוא המנצח הראשי של התזמורת).
בתוכנית:
Rendering מאת פרנץ שוברט (עיבוד והשלמה ע”י המלחין לוצ’אנו בריו)
והסימפוניה מס’ 5 בדו דיאז מינור מאת גוסטב מאהלר.
יום ראשון 21 בספטמבר 2025
טיסת בוקר סדירה וישירה של אל על לישראל
צרו קשר עכשיו ונחזור אליכם עם הפרטים!
מה כלול במחיר הנסיעה
- טיסות ישירות וסדירות בחברת אל על לבוקרשט
- אוטובוס תיירים מפואר לקבוצה בכל תקופת הנסיעה כנדרש
- מלון Radisson Blu Bucharest חמישה כוכבים סופריור על בסיס B&B
- מלווה לקבוצה מטעם חברת “שמים הפקות בינלאומיות”
- מפגש מקדים לפני הנסיעה בישראל
- כניסות לכל האתרים והמוזיאונים
- כרטיסים לכל המופעים והקונצרטים
- הרצאות של אירנה פרידלנד
- 5 ארוחות משותפות
- טיפים לנותני שירות
- מערכת שמע אישית בהדרכות
- שירותי סבלות וכניסה מהירה במלון
- עלות הנסיעה:
- עלות ליחיד בחדר סופריור זוגי (לבד בחדר) 4,458 יורו
- עלות לזוג בחדר סופריור 7,896 יורו
*** הזכות לשינויים שמורה למארגנים
- לתמונות מהנסיעות האחרונות
- אודות החברה המארגנת: “שמים הפקות בינלאומיות“
- לתגובות על טיולים קודמים
- *** הזכות לשינויים שמורה למארגנים
*כל התמונות מפורסמות בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות היוצרים. באם אתם מרגישים נפגעים מפרסום תמונות אלו, אנא הודיעונו מיידית למייל info@shamayim.co.il ואנו נסירן.
*הזכות לשינויים שמורה.