תאריכי הנסיעה: 28 באוגוסט – 4 בספטמבר 2024
8 ימים בפסטיבל BBC Proms ברויאל אלברט הול ואמנות במוזיאונים בלונדון
יום רביעי 28 באוגוסט 2024
נמריא בטיסת אל על ישירה וסדירה ללונדון הית’רו בשעות הבוקר המאוחרות. נגיע למלוננו, בו נשהה 7 לילות Court House חמישה כוכבים, הממוקם לפתחו של רחוב קרנבי המפורסם בסוהו של לונדון, בקרבת תחנת אוקספורד סירקוס, כיכר פיקדילי וכיכר טרפלגר.
לאחר סיור קצר להיכרות סביבת המלון, נתארגן לארוחת ערב משותפת במסעדה בקרבת המלון.
פסטיבל הBBC Proms ואמנות בלונדון – הצטרפו אלינו:
יום חמישי 29 באוגוסט 2024
בבוקר הרצאה מס’ 1 של דוד ויצטום.
סיור יצירות מופת בנשיונל גלרי המקבילה האנגלית ללובר הצרפתי, ומקומן של עשרות מהיצירות החשובות בתבל. הנשיונל גלרי היא גולת הכותרת לכל מי שאוהב ומתעניין ב-Old Masters ואיך אפשר להבין אמנות עכשווית בלי נגיעה בתולדות האמנות? בביקורנו באוסף, נשוטט באולמות הפאר ונצפה ביצירותיהם של הגדולים ביותר: לאונרדו דה וינצ׳י, טיציאן, ולאסקז, בוטיצ׳לי, קרווג׳ו ועוד טובים ורבים. נלך בעקבות הזמן החל מהאיקונות של ימי הביניים, יצירות המופת של הרנסאנס ועד למהפכות של המאה ה-19.
סיור בPhotogrphers Gallery: אבן חן קטנה וחבויה בפאתי סוהו, גלריית הצלמים היא אחד המוסדות החשובים בעיר לתערוכות צילום, ומאגדים לאורך השנים כמה מהתערוכות החשובות של גדולי הדור.
זוהי הזדמנות לחוות את הדרך שבה צילום והמחשבה על צילום מתגלמת כיום. נבקר בתערוכות השונות המוקדשות לאמנים צעירים לצד ותיקים, ובדרך נדבר קצת על האופן שבו שוק האמנות עובד.
בערב האופרה מאת ז’ורז’ ביזה: כרמן בביצוע להקת האופרה האנגלית הידועה ביותר – האופרה של פסטיבל גליינדבורן, עם מקהלה וסולנים, בניצוח הכוכבת הגרמניה הצעירה, אנייה בילהאמר.
אחת האופרות האהובות ביותר ברפרטואר העולמי עולה כאן בגירסה חצי בימתית, המובאת לאלברט הול ולפרומס על ידי להקת האופרה האנגלית הידועה ביותר – האופרה של פסטיבל גליינדבורן, עם המקהלה והסולנים שלה, בניצוח הכוכבת הגרמניה הצעירה אנייה בילהאמר, בשפה הצרפתית המקורית עם כיתוביות באנגלית.
סיפורה של כרמן, הצועניה היפיפייה המפתה – ואז נוטשת – את אהובה החייל למען לוחם שוורים כריזמאטי, והטרגדיה הבלתי נמנעת שבסופה של העלילה, נתקבע, כשנה אחת לאחר הבכורה של האופרה לאחד משיאי המוזיקה האופראית הרומנטית, ונותר כמובן כך עד היום. ביזה עצמו לא זכה ליהנות מן ההצלחה: הוא מת זמן קצר לאחר הבכורה הכושלת, ב 1875 – שכן היצירה נחשבה ל”בלתי מוסרית” בפריז של אותם ימים.
יום שישי 30 באוגוסט 2024
בבוקר הרצאה מס’ 2 של דוד ויצטום.
סיור מודרך בטייט בריטן: אבן הברקת של מוסדות האמנות בלונדון, הטייט בריטן אמנם פחות מוכר מאחיו המודרני הטייט מודרן אבל כבודו במקומו מונח והוא נחשב לאחד האוספים המשמעותיים ביותר הקיימים בעיר, המתמקד בהיסטוריה של האמנות הבריטית. נבקר באוסף ההסטורי ונראה את יצירות המופת של הפרה רפאליטים, שציוריהם השפיעו על דורות של אמנים (טולקין, מחבר שר הטבעות היה ידוע באהבתו העזה לציורים אלו). נגלה את יצירותיהם של כמה מגדולי האומה הבריטית לאורך המאה ה-20: הנרי מור, פרנסיס בייקון, טרנר ורבים וטובים אחרים. ולקינוח, נסייר בין יצירות המופת העכשוויות שנוצרו בחמישים השנה האחרונות בסצנה הבריטית.
בערב קונצרט בניצוחו של מאסטרו מרטין ברבינס במחווה למאסטרו אנדרו דיוויס, המנצח הוותיק של הפרומס, שמת השנה, בתכנית שאהב, עם תזמורת הבי בי סי והאנסמבל הקולי “סינרג’י ווקלס”, המתמחה במוזיקה חדשה – וחדשנית.
איגור סטרווינסקי: סימפוניה ב3 פרקים 1927
מייקל טיפט: “ריקודי פולחן” מתוך האופרה “נישואי ליל קיץ“, משנת 1953, יצירה מורכבת וסוערת לעתים – המושמעת רק לעתים נדירות מחוץ לאנגליה, ביתו של טיפט, אישיות סוערת ומורכבת כשלעצמה…
סטיבן רייך – “סולם יעקב”, שביצוע הבכורה שלה היה בניו יורק בשנה שעברה, עומדת במרכז הערב. הנושא – אותו חלום תנכי אודות הסולם הניצב בין שמיים וארץ, נתן השראה למלחין שחיבר כאן מוזיקה “נמרצת ומהורהרת חליפות, מלאת אור ורבת קסם”, לדברי המבקרים שהאזינו לה בביצוע הבכורה.
אדוארד אלגר – וריאציות אניגמה: יצירתו המפורסמת ביותר, כנראה, היא שורת וריאציות המתארות כמה מחבריו של המלחין – ללא שנדע במי מדובר… הוריאציה המסיימת בתרועה רבתי – “נמרוד”, הפכה לאחד משיאי המוזיקה האנגלית של כל הזמנים.
יום שבת 31 באוגוסט 2024
אחה”צ קוצרט: בטהובן לשלושה עם יו יו מא, עמנאול אקס וליאוניד קוואקיס
הפסנתרן עמנואל אקס (שהחל את דרכו אצלנו – בזכייה בתחרות רובינשטיין), הכנר ליאונידס קוואקיס, ואשף הנגינה בצ’לו יו יו מא – שלושה מגדולי המבצעים בדורנו, נפגשים כאן (שוב, יש לומר, שכן הם עושים זאת מזה שנים רבות) לערב קאמרי שכולו בטהובן.
תחילה – שלישיית “הרוחות”, אופוס 70 מס. 1 הקרוייה כך בשל הפרק השני, האיטי, המסתורי, המעלה בדמיון רוחות רפאים, הסימפוניה הראשונה, האופטימית והמוארת, גם היא בעיבוד מסקרן לשלישייה, ולבסוף – השלישייה השנייה באופוס 70 – שאופייה הרך והרומנטי מנוגד בתכלית לקודמתה הסוערת.
בערב קונצרט של התזמורת הפילהרמונית הברלינאית עם קיריל פטרנקו וויקינגור אולפסון.
קיריל פטרנקו – מנצחה הקבוע של הברלינר, מביא את התזמורת הנפלאה הזאת לשיאים חדשים של וירטואוזיות ועומק גם יחד.
הקונצ’רטו לפסנתר בלה מינור מאת רוברט שומאן – הוא לאמיתו של דבר הצהרת אהבה לרעייתו הפסנתרנית קלארה. הסולן הפעם הוא הפסנתרן הצעיר והמרתק – ויקינגור אולפסון, איסלנדי במוצאו, המתמחה בשילובים מוזיקליים יוצאי דופן ובביצועים מעמיקים.
היצירה השנייה – המוכרת לכולנו – היא מאת המלחין הצ’כי הדגול בדז’יך סמטנה: “מולדתי. – מא וולסט”, פואמה סימפונית מבריקה ורחבת ידיים, שהחלה את ההתעוררות הלאומית הצ’כית, ובתחילתה נשמעת מנגינת ההמנון הלאומי שלנו.
יום ראשון 1 בספטמבר 2024
בבוקר הרצאה מס’ 3 של דוד ויצטום.
סיור מודרך בבריטיש מוזיאום:
ברוכים הבאים למוזיאון הראשון בעולם! ה-British Museum הוא כה גדול שגם שבוע של סיורים לא יספיקו להכיר את כמויות הידע העצומות שהוא מכיל. זהו המוזיאון בה׳ הידיעה, אשר במשך כמעט 300 שנה אוסף ומשמר ידע תרבותי. נתהלך בתוך מסדרונות התהילה של ערש התרבות היוונית, נעצור לביקור במחלקה האפריקאית, ונראה איך ידע תרבותי הוא גם כח פוליטי רב משמעות.
בערב קונצרט עם התזמורת הפילהמונית של ברלין עם קיריל פטרנקו וזמרי ה BBC בתכנית:
אנטון ברוקנר – הסימפוניה החמישית
ברוקנר החל בהלחנת היצירה הענקית הזו בשנת 1875, שהייתה שיא בתקופת ייאוש וחוסר ביטחון בחייו האישיים. בשלוש השנים שבהן עבד על היצירה מצא עם זאת לבסוף תחושת ניצחון, הבאה לידי ביטוי במיוחד בפרק האחרון המדהים והמרגש של הסימפוניה, שברוקנר לא זכה לשמוע את ביצועה בחייו.
לפני הסימפוניה נשמע 3 מוטטים מקהלתיים, יצירות קצרות מעולם הליטורגיה הקתולית שהלחין ברוקנר שהיה דתי בעומק נפשו, – בביצוע זמרי ה BBC.
יום שני 2 בספטמבר 2024
מוזיאון ויקטוריה ואלברט הוקם בידי האחת והיחידה המלכה ויקטוריה, מי שהנהיגה ופיקדה בזמנה על מחצית מן העולם במאה ה-18. ה-Victoria and Albert Museum הוא כעין מחוות אהבה נצחית לבעלה שהיה ידוע בחיבתו לאמנויות היפות. קצרה היריעה מלתאר את העושר של אחד מהמוזיאונים המרהיבים בעיר, עם אוסף של למעלה מ-2 מיליון אובייקטים שונים, הסוקרים כל תחום של אמנויות העיצוב והאמנות. נתחיל בסיור Highlights בתערוכת הקבע, נדבר על ההיסטוריה הייחודית של המוזיאון ונצפה בכמה מהאוספים היפים ביותר שקיימים בו. נעצור במחלקה ההודית ונשמע סיפורים על אימפריות מתמוטטות ואובייקטים גנובים. נציץ לשטיח העתיק בעולם ונסיים בכמה ציורים נדירים של רפאל הצייר הרנסאנסי הידוע.
בנוסף, נבקר בתערוכה “יופי שביר” שפשוט קשה לפספס. אוסף הצילום של אלטון ג’ון ודיוויד פורניש, רגע של קסם ומפגש עם כמה מהיצירות והצלמים החשובים ביותר של סוף המאה ה20 ותחילת המאה ה21: רוברט מייפלתורפ’, דיוויד לה שאפל, נאן גולדין, טיילר מיטצ’ל ועוד. האוסף הזה הוא הזדמנות להבין משהו על תקופה, על חופש וכאב, ועל שיא של כישרונות שנדמה לפעמים שלעולם לא יחזור בעולם הצילום.
בערב הקונצרט: הנרי מנציני ומעבר לו עם תזמורת הקונצרטים של ה BBC.
מנציני היה כידוע מלחין אגדי לסרטי קולנוע, אך גם מוסיקאי רב תחומי, ש”הפנתר הוורוד” ודומיו הרבים היה רק פרק אחד במכלול המגוון של יצירתו.
המנצח אדווין אוטווטר עם נגני ה BBC ליקט – לקונצרט המחווה הזה, יצירות מן הג’אז עד הקלאסיקה, גם מאת מלחינים אחרים – בהם ברט בכראך, לקס בקסטר, וחואן גרסיה אסקיוול.
התכנית המדויקת תתפרסם בקרוב.
יום שלישי 3 בספטמבר 2024
סיור בטייט מודרן אולי המוזיאון לאמנות החשוב ביותר באירופה. טייט מודרן הוא השחקן המוביל מזה שני עשורים בעולם האמנות, עם אוסף אמנות עכשווית בין הגדולים בעולם, ומי שעיצב את זהותם של כמה מגדולי האמנים בדורנו. המוזיאון, שנבנה על גבי תחנת כח איקונית מהמאה ה-19, הוא פנינת חן ארכיטקטונית ששום ביקור בלונדון לא שלם בלעדיה.
במסגרת הביקור, נבקר גם בתערוכתה של יוקו אונו – מוזיקה לתודעה
רגע חשוב ואיקוני בסצנת האמנות המוזיאלית, רטרטספקטיבה לאחת מאמניות הקונספטואליות החשובות של סוף המאה ה20 יוקו אונו. דמות איקונית, שהקדימה את זמנה בעולם הפרפורמנס, הוידאו והסאונד.
נעקוב אחר נתיב חייה, המפגש המתוקשר שלה עם ג’ון לנון וכיצד הם השפיעו זה על זה יצירתית, כמו גם נצפה בכמה מעבודות הוידאו והפרפורמנס המפורסמות שלה. ביקור בלתי נשכח בחייה של אגדה חיה.
בערב קונצרט עם המנצח והצ’לן קלאוס מקלה ותזמורת פריס בתכנית רומנטית, אימפרסיוניסטית ומבריקה– אחר הצהרים של פאון, פטרושקה והסימפוניה הפנטסטית
קלאוס מקלה – כוכב העל הבינלאומי החדש (ולשעבר גם בן זוגה של הפסנתרנית יוג’ה וואנג עד לפרידה המתוקשרת והכואבת שאירעה לאחרונה בין שני המוזיקאים הנערצים הללו), מגיע ללונדון עם תזמורת פריס – שהוא מנהלה החדש, בתכנית רומנטית, אימפרסיוניסטית ומבריקה:
קלוד דביסי – היצירה האימפרסיוניסטית האהובה, הנינוחה והמלודית – “אחר הצהרים של פאון”,
פטרושקה מאת סטרווינסקי – הבאלט המרתק – האכזרי והטראגי – אודות בובה מגוחכת ביריד של קרקס, המנהלת סיפור אהבה בלתי אפשרי, למוזיקה גאונית מתחילת המאה ה20.
ובמרכז התוכנית – פרי עטו של הקטור ברליוז – “הסימפוניה הפנטסטית”, היצירה התזמורתית הענקית הנחשבת לשיא המוזיקה הרומנטיקה הצרפתית. גם כאן, אהבה בלתי ממומשת, שהייתה אהבתו של המלחין עצמו, אך הסתיימה בכי רע.
יום רביעי 4 בספטמבר 2024
נצא בטיסת צהריים ישירה חזרה משדה התעופה הית’רו של לונדון לשדה התעופה בן גוריון בארץ, הנחיתה בערב.
* הזכות לשינויים שמורה למארגנים
- תמונות מנסיעות קודמות
- מכתבי תודה מנסיעות קודמות
- אודות החברה המארגנת: “שמים הפקות בינלאומיות“
מה כלול במחיר הנסיעה
- טיסות ישירות בחברת אל על ללונדון הית’רו וחזרה.
- אוטובוס תיירים מפואר צמוד לקבוצה בכל תקופת הנסיעה כנדרש.
- מלון Court House חמישה כוכבים במרכז לונדון על בסיס B&B.
- מלווה לקבוצה מטעם חברת ‘שמים הפקות בינלאומיות’.
- מלווה מוסיקלי: דוד ויצטום
- סיורי אמנות מודרכים עם אוצר האמנות בר ירושלמי
- סיור בעברית עם הארכיאולוגית גלי ב. יפה
- כניסות לכל האתרים והמוזיאונים
- כרטיסים לכל המופעים והקונצרטים
- ארוחה משותפת במסעדה
- טיפים לנותני שירות
- מערכת שמע אישית בהדרכות
- שירותי סבלות וכניסה מהירה במלון
- עלות הנסיעה:
- עלות ליחיד בחדר זוגי (לבד בחדר) 4,692 ליש”ט
- עלות לזוג בחדר 7,672 ליש”ט
הצטרפו אלינו:
*כל התמונות מפורסמות בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות היוצרים. באם אתם מרגישים נפגעים מפרסום תמונות אלו, אנא הודיעונו מיידית למייל info@shamayim.co.il ואנו נסירן.
*הזכות לשינויים שמורה למארגנים