
Anne-Sophie Mutter (צילום: The Japan Art Association)
7 ימים של חגיגות מוצרט בזלצבורג ובוינה עם מיטב הסולנים והתזמורות
ליווי והדרכה: דוד ויצטום
הפסטיבל הקלאסי הראשון של השנה האזרחית החדשה! שבוע נוצץ בזוהר הכוכבים הגדולים – כולם יחד בעיר הולדתו של וולפגנג אמדיאוס מוצרט כולל סיורים במוזיאונים היפים של וינה עם יצירות של קלימט, קוקושקה ואגון שילה
תאריכי הנסיעה: 30 בינואר – 5 בפברואר 2024

דוד ויצטום
פסטיבל מוצרט הוא תמיד מקור להנאה מושלמת – מן השלמות שבמוזיקה השמיימית שהלחין בן זלצבורג (שנבעט ממנה, הלכה למעשה, וסיים את חייו הקצרים בווינה), אך גם אפשרות לכניסה מעמיקה יותר לביוגרפיה המוזיקאלית של מוצרט.
פסטיבל “שבוע מוצרט” אותו מנהל זמר הטנור המקסיקני הנלהב רולנדו וילזון פותח השנה לראשונה את שעריו בפני כמה מגדולי המלחינים בסביבתו הקרובה של וולפגננג אמדאוס. ראשון מכולם הוא כמובן אנטוניו סליירי, לפי המיתולוגיה אמנם יריבו המושבע של מוצרט, אך למעשה – גם תומך, מבצע, ולעתים אף איש סוד בצד הקנאה שוודאי חש מול עמיתו הצעיר והגאוני שהגיע מזלצבורג לחצר הקיסרות בווינה, שם היה סליירי מלחין החצר. לצדו, מככבים בשבוע העשיר הזה גם בטהובן, היידן, יוהן נפומוק הומל ואחרים, המגוונים את התוכניות העמוסות בימי שהותנו בזלצבורג, עיר הולדתו הציורית של מוצרט, ששמרה על אופיה ומסורתה עד היום.
יום שלישי 30 בינואר 2024
המראה בשעות הבוקר בטיסה ישירה למינכן של חברת אל על. הגעה למלון Sheraton Grand Salzburg – חמישה כוכבים בזלצבורג, במרכז העיר. ארוחת צהריים במלון.
העיר זלצבורג מפורסמת בעולם כולו בשל יופיה הייחודי, שילוב של טבע, ארכיטקטורה, אמנות והיסטוריה – אך כמובן בשל המלחין שנולד בה בשנת 1756 – ונבעט ממנה עשרים וחמש שנים אחר כך… ויתר על כן – בשל הסרט האלמותי “צלילי המוזיקה” שהוסרט כאן באמצע שנות הששים של המאה ה20.
זלצבורג קרויה על שם מכרות המלח הענקיים הנמצאים מדרום לעיר, וקיימת יותר מ1000 שנים – רובן כחלק ממדינת בוואריה הסמוכה, בגרמניה, ואחרי מלחמות נפוליאון – כחלק מהקיסרות ההבסבורגית, אחר כך ה”רייך השלישי” – ולבסוף, הרפובליקה של אוסטריה.
בערב קונצרט מס’ 1 עם התזמורת הקאמרית הדנית בניצוח מנהלה המוסיקאלי ההונגרי – אדם פישר, וזמרת הסופרן המבריקה אולגה פרטיאטקו – שנולדה ברוסיה והשתלמה בברלין. בתכנית: אריות מתוך האופרות דון ג’יובני, אידומנאו ולוצ’יו סילה מאת מוצרט / הסימפוניה ה”וונציאנית” מאת סליירי/ הסימפוניה המכונה “לינץ” מאת מוצרט

(Olga Peretyatko, Soprano (photo by Daniil Rabovsky
יום רביעי 31 בינואר 2024
בבוקר הרצאה מס’ 1 של דוד ויצטום במלון בנושא: מוצרט בזלצבורג – המיתוס של ילד הפלא.
סיור אל מטה השלטון בעיר, המצודה והקתדרלה, בית הולדתו של מוצרט, שוק האיכרים והמנזר הקדום על שם פטר הקדוש.
בערב קונצרט מס’ 2 באולם הגדול של הפסטיבל בזלצבורג, נפגוש את בן ארצנו – מאסטרו להב שני – עם התזמורת האוסטרית המופלאה – הפילהרמונית הווינאית, בשתי יצירות בנות אלמוות: הסימפוניה החמישית מאת בטהובן, והיצירה השמיימית מאת מוצרט, שחתמה את פרק חייו בזלצבורג – ה”סימפוניה קונצ’רטנטה” – שהיא, למעשה, קונצ’רטו כפול לכינור וויולה. יבצעו הכנרת הגרמניה הדגולה אן סופי מוטר, ולצדה הוויולן (שהוא גם כנר) מיכאל ברנבוים: כן, הוא בנו של… המפלס לו דרך עצמאית בשנים האחרונות.
בתכנית:
- הסימפוניה החמישית מאת בטהובן
- ה”סימפוניה קונצ’רטנטה” – קונצ’רטו כפול לכינור וויולה
פסטיבל מוצרט בזלצבורג עם דוד ויצטום. אל תחמיצו! השאירו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם.
יום חמישי 1 בפברואר 2024
בבוקר הרצאה מס’ 2 של דוד ויצטום במלון בנושא: מוצרט בווינה – סליירי, יריב או ידיד?
סיור לטירת “הוהנזלצבורג”, “עיר המלח הנישאה”. במוזיאון אצורות יותר מ1300 שנות אמנות וארכיטקטורה – בצד המזכרות וסמלי השלטון, ניגוד מוחלט להמשך הסיור – סיבוב בסימטאות הצרות והסבוכות של העיר העתיקה, משכנם של התושבים פשוטי העם – כמו משפחתו של וולפגנג אמדאוס מוצרט…
ארוחת ערב משותפת במסעדה
בערב קונצרט מס’ 3 עם התזמורת הקאמרית של אירופה, המנצח והפסנתרן הרוסי-אמריקני יהודי קיריל גרשטיין, שזכה בין היתר גם בפרס הראשון בתחרות רובינשטיין בתל אביב, בשנת 2001. גם התכנית המגוונת שבחרו לבצע משלבת מוסיקה מאת מוצרט, סליירי ובטהובן.
בתוכנית:
- לצד פתיחות תזמורתיות – “כך עושות כולן” מאת מוצרט
- “קוריאולנוס” מאת בטהובן
- שני קונצ’רטי לפסנתר
- שורת וריאציות

Chamber Orchestra of Europe (צילום: Julia Wesely)
יום שישי 2 בפברואר 2024
בבוקר הרצאה מס’ 3 של דוד ויצטום במלון בנושא: מוצרט, בטהובן והיצירות האחרונות.
ביום המוסיקאלי החותם את שהותנו בזלצבורג הפעם נהיה בשני קונצרטים.
בבוקר קונצרט מס’ 4 המפגיש אותנו עם אמן ישראלי – נגן המנדולינה המבוקש באירופה – אבי אביטל, כסולן וכמלווה בתכנית מגוונת שתבצע תזמורת הבית, ה”קאמרטה זלצבורג”. המנצחת אניה בילמאייר, כוכבת עולה בשמי המוסיקה הגרמנית,
בתוכנית:
- אריות מאופרות מאת מוצרט וסליירי, בביצוע זמר הבריטון האוסטרי יליד מחוז זלצבורג רפאל פינגרלוס.
- קונצ’רטו למנדולינה מאת הומל, גם הוא תלמידו של סליירי
- הסוויטה לבלט “יצירי פרומתאוס” מאת בטהובן
- הסימפוניה המכונה “הפנר” מאת מוצרט
בערב קונצרט מס’ 5 קונצרט סיום המוקדש כולו למוצרט וליצירת מופת מתקופת חייו האחרונה: הפקה בימתית למחצה של האופרה “חסדו של טיטוס” – שעיצבו במיוחד לאירוע רולנדו וילזון עצמו עם בטינה גייאר.
המבצעים הם המנצח ונגן הויולים הספרדי הוותיק והמהולל – ג’ורדי סאוואל המגיע לזלצבורג עם תזמורתו הוירטואוזית – “לה קונסר דה נסיון”, מקטלוניה, עם מקהלת פילהרמוניה מווינה וזמרים אורחים.
האופרה תוצג במבנה העתיק והמפורסם של זלצבורג – Felsenreitschule – שהיה בעברו הרחוק בית ספר אצילי לרכיבה על סוסים, והפך לאולם מיוחד במינו עם תאיו הקמורים החצובים בסלע. האולם זכור לכולנו גם מן הסרט “צלילי המוסיקה”, וכרקע מרשים לרבות מן האופרות המועלות בפסטיבלים הנוצצים המתקיימים בזלצבורג מדי קיץ.

(Le Concert des Nations (photo by PenarroyaI
יום שבת 3 בפברואר 2024
בבוקר הרצאה מס’ 4 של דוד ויצטום במלון בנושא: האופרות האיטלקיות וחליל הקסם – קומדיות או מוזיקה חתרנית?
אחרי ההרצאה נצא לוינה, לאחת הערים היפות באירופה, בירת מרכז אירופה, ולשעבר משכנה הקיסרי של שושלת הבסבורג, ששלטה במרכז אירופה משך מאות בשנים. נגיע למלון Le Meridian Vienna חמישה כוכבים במרכז העיר.
בערב קונצרט מס’ 6 “כרמן”, האופרה הממלכתית הוינאית מאת ז’ורז’ ביזה
“כרמן”, שהוצגה לראשונה בפריס בשנת 1875 אולי איננה זקוקה להקדמה, ובכל זאת – היא איננה רק היצירה המבריקה והמתנגנת המעמידה את החושניות והתשוקה במרכז, אלא גם אופרה נוקבת, אנטי רומנטית, בעלת מסר חברתי מעמיק שעיקרו חוסר האפשרות לאהבת אמת בחברה הבורגנית האירופית של תקופתה – שבה רגשות כנים של אהבה מתדרדרים באורח כמעט בלתי נמנע ליצרים של מין ולאלימות: כרמן – דמות נשית ייחודית עד אז בעולם האופרה – שקועה בעולמה שלה, וכך מולה גם אסקמיליו, לוחם השוורים. הם נאבקים שניהם על מעמדם, מאבק לחיים ולמוות, בעוד עולמו הבורגני העדין והפגיע של הקצין דון ז’וזה נועד להתנפץ, בכישלון ובטרגדיה.
יום ראשון 4 בפברואר 2024
סיור במוזיאון אלברטינה שהוא מהמוזיאונים החשובים בוינה. המוזיאון מכיל כ65,000 רישומים ונחשב האוסף החשוב ביותר בעולם של עבודות הדפס. בין היצירות המפורסמות המוצגות בו ניתן למצא את “Hare” ו-“ידיים שלובות בתפילה” של דורר (Dürer) לצד ציורים של שילה, גוסטב קלימט, קוקושקה, פיקאסו וראושנברג.
במהלך הסיור נבקר בכמה מפנינות החן של האוסף הקבוע.
סיור בעיר הישנה; במבנה המרשים של האופרה, בית הספר הקיסרי לרכיבה על סוסים והאנדרטאות החדשות.
ארוחת ערב משותפת במסעדה

גני מיראבל
יום שני 5 בפברואר 2024
סיור במוזיאון הגדול ביותר – “קונסט-היסטורישה”, השוכן בארמון המתנשא מעל לשדרת ה”רינג”, מציע מבט אל הקלאסיקה – ון אייק, רפאל, דירר, טיציאן, לוטו, ברויגל, קרוואג’יו ורובנס ועוד רבים אחרים – וכמובן אל המאות הקרובות יותר לתקופתנו, במבנה ששופץ וחודש בשנים האחרונות.
אחריו סיור בכמה מהכנסיות המרהיבות בעיר הקתולית המסורתית, בתי הקפה וביתו של מוצרט – שם הלך לעולמו, וכמה מציוני דרכו המוזיקלית בעיר, בין הסמטאות הנחבאות בצד – ומאחורי – השדרות הרחבות והרחובות המרכזיים הסואנים.
טיסת ערב ישירה עם חברת אל על.

ארבע העונות של ארצ’ימבולדו

הנשיקה של גוסטב קלימט
צרו קשר עכשיו ונחזור אליכם עם הפרטים!
*כל התמונות מפורסמות בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות היוצרים. באם אתם מרגישים נפגעים מפרסום תמונות אלו, אנא הודיעונו מיידית למייל info@shamayim.co.il ואנו נסירן.
*הזכות לשינויים שמורה. קיום האירוע בהתאם להוראות משרד הבריאות.
עלות הנסיעה כוללת:
- טיסות ישירות בחברת אל על למינכן בהלוך ומוינה חזרה.
- אוטובוס תיירים מפואר לקבוצה בכל תקופת הנסיעה כנדרש.
- מלונות 5 כוכבים במרכז הערים על בסיס B&B.
- בזלצבורג מלון Sheraton Grand Salzburg חמישה כוכבים.
- בוינה מלון Le Meridian Vienna חמישה כוכבים.
- מלווה לקבוצה מטעם חברת “שמים הפקות בינלאומיות”.
- ליווי והרצאות על היסטוריה ומוזיקה של דוד ויצטום.
- סיורי אמנות מודרכים עם האמנית רועי ויקטוריה חפץ
- כרטיסים לכל המופעים והקונצרטים.
- 3 ארוחות משותפות.
- טיפים לנותני שירות.
- מערכת שמע אישית בהדרכות.
- שירותי סבלות וכניסה מהירה במלון.
- עלות הנסיעה:
- עלות ליחיד בחדר זוגי 4,674 יורו
- עלות לזוג בחדר 7,884 יורו