פסנתר הקסם של שנות העשרים- דצמבר 2020- ינואר 2021

פסנתר הקסם של שנות העשרים

עם זוג הפסנתרנים הוירטואוזים סטפני טריק ופאולו אלדריגי

לכל ידידינו היקרים,

מזמינים אותכם לסדרה של שלוש הרצאות מוסיקליות עם זוג הפסנתרנים המדהים סטפני טריק ופאולו אלדריגי מאיטליה וארה”ב!

נדיר לראות בג’אז את סגנון הנגינה של ה “סטרייד פיאנו” שהתפתח בשנות ה-20′ וה-30′ שבו מנגנים ב-4 ידיים על פסנתר אחד! זהו סגנון תובעני במיוחד ומלהיב לצפייה. צמד הפסנתרנים המבריקים, האמריקאית סטפאני טריק והאיטלקי פאולו אלדריגי ירצו וינגנו עם עיבודים לשירים מתקופת הסווינג, הראג טיים והבלוז. הם הוציאו עד כה 5 אלבומים משותפים והופיעו בפסטיבלים רבים ברחבי העולם, כמו גם בפני הנסיך מוויילס. כל זאת לצד הקריירות הענפות שהם מנהלים גם כל אחד בנפרד.

“נדיר לשמוע דואט לפסנתר שמנוגן ב-4 ידיים על פסנתר אחד. סטפאני ופאולו מצליחים כמעט שלא להיתקל זה בזאת תוך כדי נגינה. בשיתוף הפעולה מלא הזיקוקים וההשראה הזה הם שומרים על המסורות  העשירות של הראג טיים, ה סטרייד פיאנו ושל הסווינג, ברעננות ויצירתיות”  — Scott Yanow AllMusic

בסדרת ההרצאות שלנו, נעסוק בכמה מהפסנתרנים והמלחינים הגדולים במחצית הראשונה של המאה ה -20, כמו סקוט ג’ופלין, פאטס וולר, ג’יימס פ. ג’ונסון, ג’לי רול מורטון, ארט טאטום ומייד לוקס לואיס. נחקור את ההתפתחויות המרגשות בנוף המוסיקלי האמריקאי מסוף המאה ה -19 ועד העשורים הראשונים של המאה ה -20 באמצעות מגוון סגנונות פסנתר – רגטיים, פסנתר סטרייד, בלוז ובוגי ווגי. ננגן דוגמאות ונציע מספר גישות כיצד להעריך עולמות מוסיקליים שונים כל כך.

סקירה מרתקת היישר מארה”ב! מלווה בהדגמות, השמעות וסרטונים.

  • ההרצאות הן בשפה האנגלית

הרצאה מוסיקלית מס’ 1

יום שלישי 22 בדצמבר בשעה 19:00

סקוט ג’ופלין והראגטיים

מהראגטיים הקלאסי לתחיית הראגטיים המחודשת

ל- Ragtime יש חשיבות משמעותית בתולדות המוסיקה שכן זו הייתה המוסיקה הראשונה שנכתבה על ידי מלחינים אפרו-אמריקאים, שזכתה לפופולריות בינלאומית. בהרצאה נדון בהקשר החברתי בו התחיל, במאפייניו המוסיקליים, במלחינים ובלחנים העיקריים שלו. נעקוב אחר התפתחותה של מוסיקה זו ממקורותיה ועד להצלחתה הרחבה כשהפכה למוזיקה הפופולרית ביותר באמריקה בתחילת המאה ה -20. נסקור גם את יחסי הרגטיים עם המחול, את השפעתו על הג’אז והמוסיקה הקלאסית, והמגמות האחרונות ברגטיים מאז תחייתו בשנות ה70′.

 

הרצאה מוסיקלית מס’ 2

יום שלישי 29 בדצמבר בשעה 19:00

פאטס וולר והסטרייד פיאנו של הארלם

מג’יימס פי ג’ונסון לארט טאטום

לאחר שזמני הרגטיים היו בשיא פריחתם בהרצאה זו נצלול לשיגעון הפסנתר הבא בארה”ב: הסטרייד פיאנו. סגנון נגינה זה היה בכל מקום בסצנת הג’אז בשנות ה -20 הסוערות, והוא נמשך גם בשנות ה30′. מקורו בהארלם, ניו יורק, ה”סטרייד” מתייחס לסגנון קצבי וסווינגי של פסנתר ג’אז שמסתמכים בו על יד שמאל חזקה וזריזה. נביא דוגמאות לכמה מנציגי הז’אנר הגדלים ביותר ונשווה את הגישות השונות והמגוונות לסגנון, שהשפיע על פסנתרני ג’אז מודרניים יותר כמו טדי וילסון, אוסקר פיטרסון וארול גארנר.

 

הרצאה מוסיקלית מס’ 3

יום שלישי 5 בינואר בשעה 19:00

בלוז ובוגי ווגי

מדאבליו סי הנדי למיד לקס לואיס

הבלוז יכול לעורר מנעד כה רחב של רגשות. הוא משמש כמראה המשקפת את העולם הפנימי, כמו גם מזור לכאב ולצער של חיי היומיום והמאבקים. בהרצאה זו נצא למסע; משורשיה של הצורה המוזיקלית השירית המיוחדת הזו ושל מבצעיה המוקדמים, לשיקגו בשנות ה20′ וה30′ של המאה העשרים, שם תפס שליטה סגנון הבוגי ווגי, שהוא שלוחה של הבלוז. נבדוק מה זה בוגי ווגי, כיצד הוא התפתח ומי הפסנתרנים שהביאו אותו לבמה הבינלאומית. כמו כן, היחסים בין הבלוז למוזיקת ​​הג’אז יידונו לאורך כל ההרצאה. לסיכום מחזור הרצאות זה, נבקר שוב ב”ראגטיים”, בפסנתר הסטרייד, הבלוז והבוגי ווגי, ונציע גישות להאזנה לסגנונות אלה על בסיס ההבדלים והמאפיינים המוזיקליים הייחודיים שלהם.

*ההרצאות יתקיימו בזום בימי שלישי בשעה 19:00

*הקישור יישלח אליכם במייל, כשעתיים לפני תחילת כל הרצאה בשעה 17:00

*הקישור הוא לחדר המתנה בזום, בעקבות תקנות אבטחה חדשות של חברת זום ו10 דקות לפני תחילת ההרצאה תוכנסו להרצאה אוטומטית.

*בגמר כל הרצאה תינתן אפשרות לשאלות
*משך כל הרצאה כשעה
*במידה ויש קושי כלשהוא בהתחברות ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 0544347213
*קישור להקלטת ההרצאה ניתן לקבל לפי בקשה- בתוקף לשבועיים לאחר ההרצאה

מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות

נשמח לראותכם איתנו!

תאריכים: 22,29 בדצמבר+ 5 בינואר ימי שלישי ב19:00

סגירת נגישות