אמנות בריטית, איטלקית וגרמנית

המאה ה-20: אמנות בריטית, איטלקית וגרמנית

עם ד“ר דורון לוריא- מרצה, אוצר וחוקר אמנות

לכל ידידינו היקרים,

אנו נרגשים להזמין אתכם לסדרה של שלוש הרצאות חדשות של ד”ר דורון לוריא בנושא: אמנות בריטית, איטלקית וגרמנית.

אחרי שלמדנו על חייהם ועל יצירותיהם של המייסטרים הגדולים של תולדות האמנות במאות 15-19, הגיע הזמן לנסות ולהבין גם מה קרה באמנות במאה העשרים, וזאת באמצעות סקירתן של שלוש זירות-אמנות חשובות ומעניינות: אמנות גרמנית, אמנות בריטית ואמנות איטלקית.

ד”ר דורון לוריא הוא חוקר אמנות שהתמחה באמנות הולנדית ובחקר זיופים. אוצר בכיר ורסטורטור ראשי במוזיאון תל אביב לאמנות לשעבר. שימש כמרצה בחוג לתולדות האמנות ובפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. ערך והגיש במשך שלוש שנים (2005-2008) את התכנית “ציפורי לילה” בגלי-צה”ל. מחבר הספרים “חשיפה כפולה”, “רמברנדט – מיתוס מול מציאות” ו” בת אבודה – אנג’ליקה שץ”.

לוסיאן פרויד "השתקפות" (דיוקן עצמי) 1985

מאוריציו קאטלאן "יום נפלא" 1999

כריסטיאן שאד "עירום" 1929

על הסדרה:

מיותר לציין כי “אמנות המאה העשרים” לא החלה בתאריך 1.1.1900. לאמיתו של דבר – לא קרה כלום בתאריך זה. יתרה מזו: כמה מגדולי האמנות של המאה העשרים, כגון אדווארד מונק, קלוד מונא, מאטיס, פיקאסו, בראנקוזי, קנדינסקי, ג’יימס אנסור ואחרים – בכלל נולדו ואף הספיקו להתחיל לעבוד עוד בשלהי המאה ה-19. אפילו צייר כגון ון-גוך אמור היה לפעול ולהשפיע עמוק בתוך המחצית הראשונה של המאה ה-20 – לולא רצה הגורל אחרת…

בעוד שכיום מרבים לדבר על “עולם גלובאלי” (בעיקר עקב התפתחות התקשורת, שאינה מכירה בגבולות) – הרי שבעבר, כולל במאה הקודמת – עדיין התקיימו “אסכולות” רגיונאליות. אמנות המאה העשרים התאפיינה ברעב לחידושים ולמהפכות וב”איזמים” רבים, אשר רדפו האחד את השני: קוביזם, סימבוליזם, אוואנגארד, דאדא, סוריאליזם, אקספרסיוניזם, אבסטרקט, מינימאליזם, קונספטואליזם ועוד ועוד.

אמנים חיפשו השפעות באמנות שבטית (שכונתה גם “פרימיטיבית”) – אמנות אפריקאית, אמנות פרה-קולומביאנית, אמנות איברית עתיקה ועוד. רוח מהפכנית ותזזיתית אחזה באמנות. שאלות הרות-גורל, כגון מיהו בכלל אמן ומהו תפקידו של האמן בחברה – ריחפו בחלל האוויר. אסונות כגון שתי מלחמות-עולם הותירו אף הן את חותמן על האמנות.

ואם במאה ה-19 נחת על האמנות משומקום אוייב חדש – הצילום, הרי שעד תחילת המאה ה-20 דומה כי האמנות כבר הצליחה להתאושש מהופעת היריב הבלתי צפוי, ולהחזיר מלחמה שערה. יעידו על כך השוואות בין צילומים של גרטרוד שטיין לבין דיוקנה כפי שצוייר על-ידי פיקאסו, או בין צילומים של אדלה בלוך-באואר לבין התמונה “האישה בזהב” של גוסטאב קלימט. גם צלילה אל נבכי התת-מודע ופשר החלומות (ע”ע זיגמונד פרויד) הטביעו את חותמם על האמנות. דומה שלא היה רגע אחד משעמם…

 

הרצאה מוקלטת מס’ 1

אמנות גרמנית במאה ה-20:

אקספרסיוניזם, הטרגדיה של פאולה מודרזון-בקר, אובייקטיביות חדשה (אוטו דיקס וכריסטיאן שאד), שלושה אמנים יהודים: מקס ליברמן, לסר אורי ופליקס נוסבאום, התערוכות “אמנות מנוונת” מול “אמנות חומה”. אחרי המלחמה: יוזף בויס – הטייס שכנראה המציא את נפילתו בשבי, לצייר גרהארד ריכטר יש בעייה עם דודו הנאצי. אנסלם קיפר, תערוכתו המונומנטאלית במוזיאון תל-אביב לאמנות (2011) והבעייה שלו עם שמשון הגיבור ומעלליו בעזה.

 

הרצאה מוקלטת מס’ 2

אמנות בריטית במאה ה-20:

סטנלי ספנסר, פראנסיס בייקון, לוסיאן פרויד, הנרי מור, דיוויד הוקני, אלן ג’ונס, גילברט וג’ורג’ , ברברה הפוורת’, ריצ’ארד האמילטון ועוד.

 

הרצאה מוקלטת מס’ 3

אמנות איטלקית במאה ה-20:

ג’ורג’ו דה קיריקו, ג’ורג’ו מוראנדי, מארינו מאריני, מאוריציו קאטלאן ועוד.

*3 הקישורים יישלחו אליכם במייל עד 24 שעות לאחר הרכישה ויהיו זמינים לצפייה עד כשבועיים לאחר הרכישה

*משך כל הרצאה כשעה

*במידה ויש קושי כלשהו בצפייה או ברכישה ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 0544347213 או למייל daniel.w@skygp.co.il

*מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות

 

נשמח לראותכם איתנו!

סגירת נגישות