ארוטיקה, דיוקן ואמנות- יוצרים, אוצרים ויצרים

ארוטיקה, דיוקן ואמנות – מאחורי הקלעים של עולם האמנות

עם ד“ר דורון לוריא

לכל ידידינו היקרים,

אנו נרגשים להזמין אתכם לסדרה של שלוש הרצאות חדשות של ד”ר דורון לוריא על יוצרים, אוצרים ויצרים – מאחורי הקלעים של עולם האמנות.

סדרת הרצאות זו מנסה להאיר נושאים באמנות מן הצד הפחות מוכר שלהם. בניגוד לטקסטים הרשמיים, אותם יכול כל אחד לקרוא בספרי אמנות למיניהם (המצויינים כשלעצמם, כמובן), מושם בסידרה זו דגש על נושאים באמנות, כפי שהם נראים “מבפנים” – מנקודת מבטם של אמנים (בארץ ובעולם), אוצרי מוזיאונים, רסטורטורים, סוחרי אמנות, חברות בין-לאומיות למכירות פומביות, וגם – למרבה הצער – מנקודת מבטם של זייפנים ושל פושעי-אמנות אחרים.

סודות מקצועיים, שיקולים ענייניים יותר ופחות, מאבקי כוח, מניפולציות ויצרים הסמויים מן העין, ובקיצור – הכוחות המניעים את העולם בכלל, ואת עולם האמנות בפרט.

ד”ר דורון לוריא הוא חוקר אמנות שהתמחה באמנות הולנדית ובחקר זיופים. אוצר בכיר ורסטורטור ראשי במוזיאון תל אביב לאמנות לשעבר. שימש כמרצה בחוג לתולדות האמנות ובפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. ערך והגיש במשך שלוש שנים (2005-2008) את התכנית “ציפורי לילה” בגלי-צה”ל. מחבר הספרים “חשיפה כפולה”, “רמברנדט – מיתוס מול מציאות” ו” בת אבודה – אנג’ליקה שץ”.

הרצאה מוקלטת מס’ 1

הבננה של מאוריצי קאטלאן: האם כל דבר זה ״אמנות״ כיום?

לכאורה, אמנות הרנסאנס והבארוק (אמנות המאות 17-15) היא נגישה וקלה להבנה, אפילו לצופה הבלתי מיומן, בעיקר בשל התפעלותנו מיכולתו הטכנית של הצייר ומיכולתו הפיגורטיבית “להעתיק את הטבע ולחקותו”. מה שמכונה “אמנות מודרנית ועכשווית” – זה כבר סיפור אחר. אז מה ההבדל ביניהן? אמנות היא “שפה”, ושפה צריך ללמוד. מהי בעצם “שפת האמנות”?

שפת האמנות היא עשירה ומגוונת, לעיתים סמויה, בעלת רבדים שונים, עתירת סמלים שלא תמיד נהירים לנו כיום, ועוד. כיצד ביכולתנו לעמוד מול תמונה או יצירה כלשהי שמעולם לא ראינו קודם לכן, ובכל זאת להבין אותה? נלמד לנסות ולהבין מהו נושא התמונה, מה הייתה כוונת האמן, כיצד הוא אירגן את הקומפוזיציה של התמונה, באילו אמצעים אמנותיים הוא בחר להשתמש, לאיזה סגנון אמנותי הוא השתייך וכד’.

הרצאה מוקלטת מס’ 2

הדיוקן באומנות (ציור, פיסול וצילום)

הדיוקן כמכשיר תעמולה ויצירת תדמית – מרעמסס השני ועד אריאל שרון. דיוקנאות בציור, פיסול וצילום. דיוקנאות פוליטיקאים ומנהיגים. מסרים חבויים בדיוקנאות, המכוונים להכרה ולתת ההכרה של המתבונן. מה מסתתר מאחורי דיוקן? מה עשתה המצאת הצילום לדיוקן, ועוד.

 

הרצאה מוקלטת מס’ 3

ארוטיקה באומנות

האם ניתן להבחין ביצירות אמנות (ציור, פיסול וצילום) בין המושגים עירום, ארוטיקה, מיניות ופורנוגרפיה? מה הם הגבולות, ומה זה משנה, בעצם?

*3 הקישורים להרצאות המוקלטות יישלחו אליכם במייל עד 24 שעות לאחר הרכישה ויהיו זמינים לצפייה עד כשבועיים לאחר הרכישה.

*משך כל הרצאה כשעה

*במידה ויש קושי כלשהוא בצפייה או ברכישה ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 0544347213

*מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות

 

נשמח לראותכם איתנו!

סגירת נגישות