יום רביעי 8 בדצמבר 2021
התשיעית של בטהובן – אולם הפילהרמונית, תזמורת ברנדנבורג, מקהלה וזמרים
מעמדה של היצירה הכבירה מאת בטהובן, וסיומה המקהלתי הכביר – ההמנון לשמחה לפי האודה מאת פרידריך שילר התקבע במהרה כיצירה המוסיקאלית החשובה במאה ה19. במאה ה20 אף הפכה הסימפוניה להמנון הרשמי של אירופה החופשית, לאחר שהושמעה זמן קצר בטקס חגיגי עם נפילת חומת ברלין ב1989, בחג המולד, ליד שער ברנדנבורג.
המקהלה הפילהרמונית של ברלין (צילום: מרטין וולץ)
יום חמישי 9 בדצמבר 2021
דון קרלו – באופרה הגרמנית
גם כאן נמצא את שילר – מחזהו האפל, הטראגי, הפך לאחת האופרות הנשגבות של וורדי, שהוצגה לראשונה ב1884. זה סיפורה של אהבה בלתי אפשרית, תככים פוליטיים ועולה של הכנסיה באירופה של המאה ה16, שוורדי מעניק לו לבוש מוסיקאלי מעמיק, אך גם משמעות פוליטית ביקורתית מול מוסדות השלטון המלכותי – והכנסייה הקשוחה והאכזרית.
דון קרלו (צילום: ברברה אמולר)
יום שישי 10 בדצמבר 2021
חליל הקסם – מוצרט – בקומישה אופר
האופרה האחרונה שהלחין מוצרט היא עולם מכושף, והיצירה היא בעלת אינסוף רבדים של משמעות. כאן היא זוכה ללבוש מדהים וחסר תקדים: הבמה הופכת לקולנוע – ראינוע תזזיתי שלפניו מנגנים, משחקים ושרים חברות וחברי הלהקה את תפקידיהם המוכרים. אירוע שאי אפשר להינתק ממנו – או לשכוח אותו, שנים לאחר החוויה עצמה!
יום שבת 11 בדצמבר 2021
פולחן האביב – סטרווינסקי – הפילהרמונית של ברלין
היצירה שהסעירה את העולם המוסיקאלי כשעלתה שלראשונה בפריס, במאי 1913, אירוע הנחשב מאז לתחילת העידן המודרני במוסיקה האירופית. הבאלט מאת איגור סטרווינסקי היה מאז לקלאסיקה, אך היצירה המדהימה עדיין פועלת בכוח כמעט מאגי על הצופים והמאזינים, על הקצבים וההרמוניות, התיזמור והאמצאה הגאוניים שבה, המתארים כולם את הטקס הפגאני של הקרבת בתולה צעירה לאלים, עם בוא האביב.
הפילהרמונית של ברלין
יום שני 13 בדצמבר 2021
דניאל ברנבוים בקונצרט סימפוני ומקהלתי בשטאאטסאופר
הקונצרט מציע תכנית עשירה – סימפוניה 104 מאת היידן, ויצירות קוליות המושמעות במקומותינו לעתים נדירות – מאת שוברט וברוקנר. תזמורתו הקבועה של ברנבוים, עם מקהלה וסולנים, מציעה חוויה ייחודית השומר על המצלול הגרמני המסורתי, בניצוחו של המאסטרו הנחשב, בצדק, לדמות המוסיקאלית החשובה בגרמניה.
דניאל בארנבוים (צילום: הולגר קטנר)
יום שלישי 14 בדצמבר 2021
מחזמר “אנטבקה” טוביה החולב / כנר על הגג ב-Komische Oper המפורסמת של ברלין
“אנטבקה” – הוא “טוביה החולב”, ספרו בן האלמוות של שלום עליכם מתחילת המאה העשרים שהפך לאחד ממחזות הזמר הקלאסיים והאהובים בעולם, ואת חיים טופול לכוכב על. הבמאי בארי קוסקי מביא את “כנר על הגג” ל”קומישה אופר” הברלינאית החתרנית, ועל רקע התקופה האפלה של הפוגרומים ברוסיה והנדידה לארה”ב, מצויירים יחסיו של טוביה עם בנותיו, אותן הוא מנסה לשדך, ובמיוחד עם הצעירה בהן, חווה הדעתנית והעצמאית, באורח ייחודי ותמיד נוגע ללב.