
יצירות מופת
השאקון של באך, הסונטות ההירואיות והקונצ’רטו הוירטואוזי
עם ד”ר רון רגב- מבכירי הפסנתרנים והמרצים למוסיקה בישראל
לכל ידידנו היקרים שוחרי המוסיקה, האמנות והתרבות,
אנחנו מזמינים אותכם לסדרת הרצאות חדשה, מרתקת ועשירה, שתינתן ע”י ד”ר רון רגב- מבכירי הפסנתרנים והמרצים למוסיקה בישראל.
על הסדרה:
רפרטואר המוסיקה הקלאסית כולל אלפי יצירות מופת אשר נכתבו על פני מאות שנים. כמו בכל תחום אמנות אחר, כמה מהיצירות האלה ניצבות בפסגת הישגי התרבות האנושית, ולא ניתן לדמיין את חיינו בלעדיהן. נדון בכמה מהן בשלוש הרצאות, ונחקור את הרקע לכתיבתן ואת ייחודן האמנותי.
ד”ר רון רגב השלים את התואר השני והשלישי בג’וליארד בניו יורק והיה חבר מלא בסגל ההוראה. כיהן כראש החוג לכלי מקלדת באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. זכה בפרסים ומלגות רבים כמו בתחרות ע”ש ארתור רובינשטיין, תחרות AMSA בסינסינטי ומלגת פולברייט היוקרתית ללימודיו בג’וליארד בניו יורק. עבודת הדוקטורט שכתב על שלישיית הפסנתר הראשונה של מנדלסון זכתה בפרס ריצ’רד פרנץ’ לעבודת הדוקטורט המצטיינת בשנת יובל המאה של ג’וליארד, והיוותה הבסיס להרצאה וקונצרט שנתן בספריית הקונגרס בוושינגטון.
*ההרצאות ילווו בנגינה של רון רגב בפסנתר



הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 1
השאקון לכינור של באך: ארכטיקטורה של יצירה
בין הישגיו הכבירים של יוהן סבסטיאן באך ניתן למנות את הסונטות, הפרטיטות והסוויטות שכתב לכינור סולו ולצ’לו סולו. השאקון לכינור הוא פסגת היצירות האלה, וכולל בתוכו יופי ומורכבות אינטלקטואליים, רגשיים ואינסטרומנטליים בלתי רגילים. הוא היווה מקור השראה למלחינים רבים שבאו אחרי באך, אשר ניסו לעבד את היצירה לכלי נגינה אחרים. נשמע קטעים מביצועים שונים, נדון ברקע לכתיבתו, וניכנס לארכיטקטורה יוצאת הדופן של היצירה.
הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 2
הסונטות ההרואיות של בטהובן לפסנתר: ולדשטיין ואפסיונטה
העשור הראשון של המאה ה-19 התאפיין בפרץ יצירתיות בלתי רגיל של בטהובן. הישגיו כללו סימפוניות, רביעיות מיתרים וקונצ’רטי בקני מידה שלא נודעו עד אז – וגם הגדרה מחדש של סוגת הסונטה לפסנתר. במפגש זה נחקור את שתי הסונטות המפורסמות ביותר שכתב בתקופה זו, ונראה כיצד המציא בטהובן מחדש את צורת הסונטה – ואת הכתיבה לפסנתר.
הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 3
הקונצ’רטו הוירטואוזי במאה ה-19: מוובר ועד ליסט
הקונצ’רטי הגדולים של מוצרט ושל בטהובן מצאו את יורשיהם, בין השאר, ביצירותיהם של שופן, ברהמס וצ’ייקובסקי – אולם מלחיני המאה ה-19 פנו גם לכיוון יותר מצומצם ומתוחכם. החל מהקטע הקונצרטי של ובר, דרך הקונצ’רטי של מנדלסון ושומאן, וכלה בליסט – סוגת הקונצ’רטו מצאה לה מבנה ודרך הבעה חדשים. נחקור את הענף הזה של אבולוציית הקונצ’רטי, וכיצד מצא לבסוף את שיאו בפואמות הסימפוניות של ליסט ושטראוס.
*3 הקישורים יישלחו אליכם במייל עד 24 שעות לאחר הרכישה ויהיו זמינים לצפייה עד כשבועיים לאחר הרכישה
*משך כל הרצאה כשעה
*במידה ויש קושי כלשהו בצפייה או ברכישה ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 0544347213 או למייל daniel.w@skygp.co.il
*מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות
נשמח לראותכם איתנו!