פרופ’ מיכאל מלצר
נחשב לאבי הנגינה האמנותית בחלילית בישראל ולדמות-מפתח בביצוע המוסיקה העתיקה בארץ.
חינך ולימד עשרות ואף מאות תלמידים, מהם רבים משמשים כמורים באקדמיות וקונסרבטוריונים ברחבי הארץ וגם בעולם. תלמידיו זכו לאורך השנים בתחרויות האקדמיה ואף הופיעו כסולנים עם תזמורתה. ארבעה מתלמידיו זכו בפרס פרנסואה שפירא היוקרתי, אותו פרס שמיכאל זכה בו בתחרות הראשונה שהתקיימה ב- 1978.
כנגן וירטואוז בחלילית, חליל וחליל-בארוק הקליט למעלה מ- 90 תקליטים ותקליטורים, ביניהם בולטים תקליטור שלם של עיבודיו לחליליות מיצירותיו של באך, וכן תקליטור הקונצ’רטו “ושמחת לבב” לחליל ותזמורת של יחזקאל בראון בהוצאת שוואן-קוך ברלין.
מיכאל הופיע כסולן עם כל התזמורות הישראליות, ועם חלקן אף כמנצח. בין היתר הופיע כסולן עם תזמורות בפילהרמוני בברלין, אגודת-המוסיקה בוינה ובאולם המלכה אליזבת בלונדון. הופיע כסולן עם המנצחים רודולף ברשאי, איונה בראון, פראנס בריכן, מנדי רודן, אבנר בירון, אנדרו לורנס-קינג ורבים אחרים. ניגן מוסיקה קאמרית עם פנחס צוקרמן, כריסטוף קוון, היינץ הוליגר, סרג’יו אזוליני ורבים אחרים. מיכאל ביצע מאות ביצועי-בכורה ליצירות ישראליות שחלקן הוקדשו לו.
פרופ’ מיכאל מלצר כיהן כסגן-נשיא לעניינים אקדמיים באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים במשך שש-עשרה שנים רצופות. במהלך כהונתו הארוכה צמחה האקדמיה והתפתחה לכיוונים חדשים ומשמעותיים בתחומים שונים ומגוונים של החינוך לאמנות בישראל. מיכאל היה בין היוזמים של הקמת המחלקה למוסיקה מזרחית והחוג למוסיקה רב-תחומית באקדמיה, והיה אחראי על הקמת והפעלת תכניות-הלימודים לתואר שני, הן במוסיקה והן במחול. תכניות אלה שינו את פני האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ומיצבו אותה כמוסד המוביל בתחומו בארץ.
מאז שנת 2000 ועד 2010 כהן מיכאל מלצר כמנהל האמנותי של פסטיבל “קול המוסיקה בגליל העליון” בכפר-בלום, ומתוך כך הפך לאחת הדמויות המשפיעות ביותר בישראל בתחום הנגינה הקאמרית. בין הפרויקטים שערך וניהל לכל הפסטיבלים בישראל וגם בחו”ל (פסטיבל ישראל, פסטיבל ברצלונה, פסטיבל “סרוונטינו” במקסיקו ועוד) בולטים הפרויקטים המיוחדים של שילוב סגנונות עם אמנים כשלמה גרוניך, נתנאלה, אנסמבל מזרח-מערב, דוד ד’אור, איריס פורטוגלי, ירון גוטפריד ורבים אחרים, שבכולם היה מיכאל המנהל המוסיקלי וגם יוצר העיבודים האמנותיים.