
על החלילית והחליל והתפתחותם ההיסטורית
עם פרופ’ מיכאל מלצר
לכל ידידינו היקרים,
מזמינים אותכם לסדרה של שלוש הרצאות על החלילית והחליל והתפתחותם ההיסטורית.
כלי-הנשיפה הם הכלים המוסיקליים הקרובים ביותר לקולו של האדם, ומכאן יתרונם. למעשה, היה צריך לקרוא להם לא כלי-נשיפה אלא כלי-נשימה, ומכאן – כלי-נשמה!
בין כלי-הנשיפה ישנו מקום בולט ביותר למשפחת החלילים והחליליות, עם כל הסוגים והגדלים שלה שהתפתחו במהלך מאות שנים והשפיעו ביותר על כל המוסיקה שאנו מכירים.
החלילן מיכאל מלצר (פרופ’ באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים) מציג בסדרת-הרצאות מאלפת זו את נציגי-המשפחה הבולטים. הוא מספר על כל אחד מהם ועל מקומו בהיסטוריה של המוסיקה, ומשמיע את צלילי-הקסם שלו.



הרצאה מוקלטת מס’ 1
חליליות וחלילים לאורך ציר ההיסטוריה
ההתפתחות ההיסטורית של החלילית והחליל היא מרתקת ומגוונת ביותר – לפעמים מתוך אבולוציה הדרגתית, ולעתים מתוך מהפיכה פתאומית. ננסה לעקוב אחרי תמורות האלה בתכונותיו של כלי-מוסיקה ‘פשוט’ לכאורה. כולל השמעת “סירינקס” של דביסי, וריאציות “דפנה” ו”הזמיר” של ון-אייק, “הזמיר המאוהב” של קופרן, פנטזיה של טלמן, “אינוונציה” של נעם שריף, “רומנסה” של סטוצ’בסקי ועוד… בנגינה מוקלטת של מיכאל מלצר עצמו.
הרצאה מוקלטת מס’ 2
החליל והחלילית אצל באך
בשפתו המוסיקלית של באך יש יחס שונה ביחס לחליל לעומת החלילית, וכל אחד מהם מייצג מטרה שונה לחלוטין. מעניין שבעניין זה באך אינו ייחודי – גם הנדל חשב כך. מה הסיבה לשוני הזה, וממה היא נובעת? ההרצאה תכלול השמעת קטעים מתוך סונטות לחליל, הקונצ’רטו הברנדנבורגי השני, אריות מקנטטות ו”מתיאוס פסיון” ועוד…
הרצאה מוקלטת מס’ 3
החליל הסימפוני (במוסיקה הרומנטית) לעומת החלילית האינטימית (ברנסנס)
יש הבדל תהומי בין צלילי-הקסם שמפיץ חליל-הכסף מתוך התזמורת הגדולה, לעומת ההצטנעות של משפחת החליליות במוסיקה הביתית של תקופת הרנסנס. ההרצאה תכלול השמעת קטעים מתוך סימפוניות של ברהמס, ברליוז, בטהובן ואחרים, ויצירות רנסנסיות מאת מלחינים אליזבתיים ואחרים.
*3 הקישורים להרצאות המוקלטות יישלחו אליכם במייל עד 24 שעות לאחר הרכישה ויהיו זמינים לצפייה עד כשבועיים לאחר הרכישה.
*משך כל הרצאה כשעה
*במידה ויש קושי כלשהוא בצפייה או ברכישה ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 0544347213
*מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות המוקלטות
נשמח לראותכם איתנו!