על דימויי השינה במוסיקה

על דימויי השינה במוסיקה; באך, שופן, פורה ועוד

עם פרופ’ מיכאל מלצר

לכל ידידינו היקרים,

מזמינים אותכם לסדרה של שלוש הרצאות עם פרופ’ מיכאל מלצר:

הדרכים בהן מתוארת השינה בצלילים הן מגוונות ומעניינות ביותר. השינה מיוצגת כמנוחה ושלווה, אך גם כעצירת-החיים. מוסיקה של שינה יוצרת לפעמים מתח לקראת התפרצות, ולעתים מבטאת את המסתורין של התת-מודע, המתגלה בחלומות ובסיוטים. במהלך שלוש הרצאות מקוריות ומפתיעות יסקור פרופ’ מיכאל מלצר סצינות- שינה אופראיות (ממונטוורדי ועד פיליפ גלאס), יצירות של ביעותי-לילה (מויולדי ועד ראוול), ושירי-ערש ממגוון רחב של תקופות ותרבויות. מובטח שלא תוכלו להירדם במהלך ההרצאות!!!

החלילן מיכאל מלצר (פרופ’ באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים) מציג בסדרת-הרצאות מאלפת זו את נציגי-המשפחה הבולטים. הוא מספר על כל אחד מהם ועל מקומו בהיסטוריה של המוסיקה, ומשמיע את צלילי-הקסם שלו.

הרצאה מוקלטת מס’ 1

תנומה או מוות?

נלמד בעזרת המוסיקה הנפלאה של י.ס. באך (אורטוריית חג-המולד, אורטוריית חג-הפסחא, קנטטה מס’ 82), אלכסנדר בורודין (“היפהפיה הנמה”), צזאר פרנק (“פסיכה”), ז’יל מאסנה (“שנתה האחרונה של הבתולה”), פיליפ גלאס (“המופע של טרומן”) וגם ארכאנג’לו קורלי (קונצ’רטו חג-המולד).

 

הרצאה מוקלטת מס’ 2

שיר-ערש או שיר-ארס?

נכיר ונערוך השוואה בין שירי-ערש מופלאים של גבריאל פורה, פרדריק שופן, מודסט מוסורגסקי, מוריס ראוול, שיר-ערש בלדינו, סשה ארגוב, מרדכי זעירא ובעיקר – קלאודיו מונטוורדי (האופרה “הכתרת פופיאה”).

 

הרצאה מוקלטת מס’ 3

חלומות מתוקים או סיוטים?

מה אפשר ללמוד מיצירותיהם של המוסיקאים הגאונים? – נשאל את אנטוניו ויולדי (“עונות השנה” וקונצ’רטו “הלילה”), מוריס ראוול (“גספאר של הלילה”), ובעיקר גבריאל פורה (“אחר חלום”).

*3 הקישורים להרצאות המוקלטות יישלחו אליכם במייל עד 24 שעות לאחר הרכישה ויהיו זמינים לצפייה עד כשבועיים לאחר הרכישה

*משך כל הרצאה כשעה

*במידה ויש קושי כלשהו בצפייה או ברכישה ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 0544347213

*מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות

נשמח לראותכם איתנו!

סגירת נגישות