קשרים והשראות במוסיקה

קשרים והשראות במוסיקה

על מוצרט, באך, שומאן, היינה וראוול

עם ד”ר רון רגב- מבכירי הפסנתרנים והמרצים למוסיקה בישראל

לכל ידידנו היקרים שוחרי המוסיקה, האמנות והתרבות,

אנחנו מזמינים אותכם לסדרת הרצאות חדשה, מרתקת ועשירה, שתינתן ע”י ד”ר רון רגב- מבכירי הפסנתרנים והמרצים למוסיקה בישראל.

על הסדרה:

לעיתים קרובות מלחינים כותבים בהשראת מלחין אחר, רעיון חוץ-מוסיקלי או נסיבות חייהם. כאשר אנו לומדים להכיר את אותה השראה, היצירה המוסיקלית מקבלת עומק חדש עבורנו. בסידרה זו של 3 הרצאות נלמד על ההשפעה של באך על מוצרט, ההשפעה של המשורר היינה על שומאן, ועל דרכים בהן נסיבות חייו של מוריס ראוול השפיעו על יצירתו.

ד”ר רון רגב השלים את התואר השני והשלישי בג’וליארד בניו יורק והיה חבר מלא בסגל ההוראה. כיהן כראש החוג לכלי מקלדת באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. זכה בפרסים ומלגות רבים כמו בתחרות ע”ש ארתור רובינשטיין, תחרות AMSA בסינסינטי ומלגת פולברייט היוקרתית ללימודיו בג’וליארד בניו יורק. עבודת הדוקטורט שכתב על שלישיית הפסנתר הראשונה של מנדלסון זכתה בפרס ריצ’רד פרנץ’ לעבודת הדוקטורט המצטיינת בשנת יובל המאה של ג’וליארד, והיוותה הבסיס להרצאה וקונצרט שנתן בספריית הקונגרס בוושינגטון.

*ההרצאות ילווו בנגינה של רון רגב בפסנתר

Painting of Heine by Moritz Daniel Oppenheim

Mozart by Otto Erich& Bach by Elias Gottlob Haussmann

Joseph Maurice Ravel (1875 –1937)

הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 1

מוצרט ובאך

בשנת 1781, בהיותו בן 25, התוודע מוצרט לראשונה ליצירותיו של יוהן סבסטיאן באך. המפגש עם יצירותיו של גאון תקופת הבארוק הותיר במוצרט חותם עמוק, והוביל לשינוי רדיקלי בסגנון הכתיבה שלו. במפגש נבחן את היצירות הראשונות שכתב מוצרט בניסיון להטמיע את עיקרי סגנונו של באך, ונאזין לכמה מהיצירות הגדולות אשר נבעו מהיתוך זה של סיגנונות, כולל רביעיית המיתרים בסול מז’ור והסימפוניה האחרונה (“יופיטר”).

 

הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 2

שומאן והיינה- בקשר למילים

בראשית דרכו כמלחין, רוברט שומאן התמקד בהלחנה עבור הפסנתר. בשנת 1840 חל שינוי מהותי בחייו, שהביא אותו להתמקד בכתיבת שירים אמנותיים למילותיהם של גדולי המשוררים. כאשר ניגש להלחנת מחזור השירים “שירי אהבת המשורר” של היינריך היינה, התוצאה היתה אוסף שירים מהיפים והמעמיקים שאי פעם נכתבו. נדבר על המחזור, על הדרך בה שומאן “מצייר” את רעיונותיו ומילותיו של היינה במוסיקה, ועל הקשר המיוחד בין מילה לבין צליל.

 

הרצאה מוסיקלית מוקלטת מס’ 3

ראוול – בין פסנתר לבין תזמורת

איגור סטרווינסקי קרא למוריס ראוול “השען השוויצרי”. כתיבתו של ראוול באה לו במאמצים רבים, ולכן כל בחירה שעשה היתה משמעותית. ראוול היה מגדולי המתזמרים בהיסטוריה, ולרבות מיצירותיו לפסנתר כתב תזמור. נבחן את הדרך בה הבנת התזמור של ראוול משפיעה על הבנת יצירותיו לפסנתר, ועל השפעת סגנונות כתיבה שונים על יצירתו.

*3 הקישורים יישלחו אליכם במייל עד 24 שעות לאחר הרכישה ויהיו זמינים לצפייה עד כשבועיים לאחר הרכישה

*משך כל הרצאה כשעה

*במידה ויש קושי כלשהו בצפייה או ברכישה ניתן לכתוב בווטסאפ למס’ נייד 0544347213 או למייל daniel.w@skygp.co.il

*מחיר 120 ש”ח לשלוש ההרצאות

 

נשמח לראותכם איתנו!

*כל התמונות מפורסמות בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות היוצרים. באם אתם מרגישים נפגעים מפרסום תמונות אלו, אנא הודיעונו מיידית למייל info@shamayim.co.il ואנו נסירן.

סגירת נגישות